Οι γυναίκες επιχειρηματίες του ICC Women δεξιώθηκαν τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Οι γυναίκες επιχειρηματίες του ICC Women δεξιώθηκαν τον Κυριάκο Πιερρακάκη

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν νομίζεις ότι είσαι πολύ ασήμαντος για να έχεις επίδραση στους άλλους, τότε δοκίμασε να κοιμηθείς με ένα κουνούπι στο δωμάτιο». Να μια σοφή κουβέντα που έλεγε συχνά η Αννίτα Ρόντικ, ιδρύτρια του Body Shop, μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες στον κόσμο, όταν άκουγε το επιχείρημα πως οι γυναίκες δεν μπορούν να διατρανώσουν την παρουσία τους στον ανδροκρατούμενο κόσμο των επιχειρήσεων. Κάθε χρόνος που περνάει δίνει μεγαλύτερη ισχύ σ’ εκείνες που είναι δημιουργικές και έτοιμες να μπουν στην περιπέτεια του επιχειρείν. Αρκεί να το τολμήσουν και τότε θα μπορέσουν να υπερνικήσουν και τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο τους. Αυτό είναι και το πνεύμα του ICC Women της Ελλάδος, που συνασπίζει τις Ελληνίδες επιχειρηματίες ως φορέας ο οποίος συνδέεται με έναν θεσμό παγκοσμίου κύρους, όπως το International Chamber of Commerce. Πριν από λίγες ημέρες, μέλη του παρέθεσαν επίσημο γεύμα στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, σε ξενοδοχείο των Αθηνών.

Οι γυναίκες επιχειρηματίες του ICC Women δεξιώθηκαν τον Κυριάκο Πιερρακάκη-1
Ο Πέτρος ∆ούκας, πρόεδρος του ICC Hellas (φωτ. PANOULIS PHOTOGRAPHY).

Θέμα της συνάντησης δεν ήταν μόνον τα άλματα που μπορεί να κάνει η χώρα χάρις στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, αλλά και πώς αυτές οι αλλαγές μπορεί να φανούν επωφελείς για όλους και, βέβαια, για τις γυναίκες στην εργασία και στην επιχειρηματικότητα. Στην ομιλία του ο υπουργός στάθηκε περισσότερο στον κερδισμένο χρόνο που έχει κάθε πολίτης από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας και πώς οι γυναίκες θα μπορούσαν να μπουν πιο δυναμικά στο εργασιακό πεδίο: «Το 2021 γλιτώσαμε πάνω από, κυριολεκτικά, εκατομμύρια ραντεβού σε γκισέ χάρις στο gov.gr», ενώ προσέθεσε: «Στην Ελλάδα συμμετέχουν το 60% των ανδρών στην αγορά εργασίας, αλλά μόνο το 43% των γυναικών. Οι μελέτες λένε ότι αυτό το 17% αν μπορούσε να καλυφθεί από γυναίκες, η Ελλάδα θα είχε τεράστια ωφέλεια στο ΑΕΠ της».

Οι γυναίκες επιχειρηματίες του ICC Women δεξιώθηκαν τον Κυριάκο Πιερρακάκη-2
Η Χρ. Ταχιάου με τη Μ. Σωτηροπούλου (φωτ. PANOULIS PHOTOGRAPHY).

Τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ICC Hellas Πέτρος Δούκας και η πρόεδρος του ICC Women Hellas Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, η οποία μίλησε για την ηλεκτρονική πλατφόρμα FINDIS. Πρόκειται για χρήσιμο ψηφιακό εργαλείο όπου θα παρουσιάζονται όλα τα μέλη του φορέα με τα βιογραφικά τους, ώστε να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων για πρώτη φορά, με τις αξιόλογες απανταχού Ελληνίδες, εν δυνάμει κατάλληλες για διοικητικά συμβούλια. Ετσι ανοίγει καλύτερα ο δρόμος και για τη συμμετοχή δυναμικών Ελληνίδων και σε άλλους φορείς πέραν των επιχειρηματικών, από τους οποίους μπορεί να είναι χρήσιμες για κοινωνικά και φιλανθρωπικά ζητήματα. Το όνομα της πλατφόρμας είναι λεκτικό λογοπαίγνιο του αγγλικού “FIND IS” με το αρχαίο ελληνικό όνομα «ΦΥΝΤΙΣ», μιας γυναίκας του 6ου π.Χ. αιώνα, που έμεινε στην Ιστορία ως εμπνεύστρια της ισότητας, κόρη του Καλλικράτη και μαθήτρια του Πυθαγόρα.

 

Οι γυναίκες επιχειρηματίες του ICC Women δεξιώθηκαν τον Κυριάκο Πιερρακάκη-3
Ε. Βενιάμη, Ζ. Μαυροειδή, Ι. Βελλίδου, Μ. Χαλά, Μ. Κουτσούκου, Α. Πέτσα, Ε. Νικολοπούλου. (PANOULIS PHOTOGRAPHY)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή