«Μαζί για το Παιδί»: μια γιορτή για τα 25 χρόνια και χιλιάδες κερδισμένα χαμόγελα

«Μαζί για το Παιδί»: μια γιορτή για τα 25 χρόνια και χιλιάδες κερδισμένα χαμόγελα

Πολλά σπουδαία πράγματα ξεκινούν με τρόπο απλό. «Μερικές φίλες, ένα απόγευμα, μια ιδέα», το συνόψισε η Κάρεν Μαυρίδη, εκ των ιδρυτικών μελών του «Μαζί για το Παιδί», μιας ομπρέλας που συνενώνει από το 1996 δέκα κοινωφελή σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά σπουδαία πράγματα ξεκινούν με τρόπο απλό. «Μερικές φίλες, ένα απόγευμα, μια ιδέα», το συνόψισε η Κάρεν Μαυρίδη, εκ των ιδρυτικών μελών του «Μαζί για το Παιδί», μιας ομπρέλας που συνενώνει από το 1996 δέκα κοινωφελή σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα οποία βοηθούν παιδιά, νέους και οικογένειες απέναντι στην οικονομική ανέχεια, την κοινωνική υποβάθμιση, την κακοποίηση, την αναπηρία, την ασθένεια. Πριν από λίγες ημέρες εορτάστηκε η επέτειος των 25 ετών από την ίδρυση του θεσμού, ο οποίος μεγιστοποίησε τα ευεργετικά αποτελέσματα των προσπαθειών που έκαναν τα σωματεία αυτά. Δεν ήταν μόνον η ανταλλαγή καλών πρακτικών, αλλά και η μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων, η γεωγραφική ευρύτητα, το κοινό όραμα, η προσπάθεια που έτυχε αλληλοκάλυψης, η κουλτούρα της συνεργασίας.

«Μαζί για το Παιδί»: μια γιορτή για τα 25 χρόνια και χιλιάδες κερδισμένα χαμόγελα-1
Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. (PANOULIS PHOTOGRAPHY)

Η γιορτή της περασμένης Πέμπτης –σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή– περιελάμβανε ρεσιτάλ της κορυφαίας υψιφώνου Σόνιας Γιόντσεβα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο ΚΠΙΣΝ. Το «παρών» έδωσαν μέλη, εθελοντές, δωρητές, φίλοι, συνεργάτες, όλο αυτό το στερέωμα των ανθρώπων που έχουν μέχρι σήμερα συμβάλει ώστε να κτιστεί ένα τείχος προστασίας για τα ευάλωτα παιδιά. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα πολύ συγκινητικό βίντεο, όπου φάνηκε ανάγλυφα η προσφορά της Ενωσης, μέσα από περιεκτικές αφηγήσεις: της μητέρας ενός αυτιστικού γιου ο οποίος έχει πλέον ενταχθεί σε περιβάλλον εργασίας, ενός Σύρου πατέρα που μίλησε για τη βελτίωση στο πρόβλημα αναπηρίας του παιδιού του, εθελοντών εκπαιδευτικών, κοινωνικών λειτουργών… ενώ η Αναστασία Κοτανίδου εξήγησε πώς το «Μαζί για το Παιδί» συνέβαλε στον εξοπλισμό των ΜΕΘ όταν ξεκίνησε η επιδημία, «ώστε να στηρίξει τους ενήλικες, που με τη σειρά τους στηρίζουν τα παιδιά». Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια η Ενωση δεν αρκείται στην αντιμετώπιση εξατομικευμένων περιστατικών, αλλά δρα ενεργά και σε περιόδους κρίσεις, όπως ήταν η πυρκαγιά στο Μάτι ή η επιδημία του κορωνοϊού.

«Μαζί για το Παιδί»: μια γιορτή για τα 25 χρόνια και χιλιάδες κερδισμένα χαμόγελα-2
Γιώργος Ανδρεάδης και Χρήστος Μπαρτσώκας. (PANOULIS PHOTOGRAPHY)

«Εχουμε καταφέρει να βελτιώνουμε ετησίως τη ζωή 30.000 παιδιών στη χώρα μας. Μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι», είπε η πρόεδρος Αλεξάνδρα Μαρτίνου. «Ομως, ποτέ δεν είναι αρκετά. Γιατί ο τελικός μας στόχος δεν είναι το πρόσκαιρο, εφήμερο συναίσθημα, αλλά η μακροχρόνια αλλαγή νοοτροπίας. Ολες μας οι προσπάθειες υπηρετούν τον σκοπό αυτό: να συμβάλουμε στην εξάλειψη των ανισοτήτων και στη δημιουργία ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους της χώρας μας. Με τον ίδιο τρόπο θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε στα χρόνια που ακολουθούν. Διευρύνοντας τις δραστηριότητές μας, εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες μας, αναπτύσσοντας το δίκτυο των συνεργασιών μας. Επενδύοντας ακούραστα στο πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε χρέος να προστατεύσουμε για το μέλλον μας: τα παιδιά. Γιατί κάθε παιδί αξίζει να είναι παιδί».

«Μαζί για το Παιδί»: μια γιορτή για τα 25 χρόνια και χιλιάδες κερδισμένα χαμόγελα-3
Η Δάφνη Οικονόμου της Εταιρείας Σπαστικών και η κόρη της Μαριάννα. (PANOULIS PHOTOGRAPHY)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή