Απαρτία της ναυτιλιακής οικογένειας στα βραβεία της Lloyd’s List την Παρασκευή

Απαρτία της ναυτιλιακής οικογένειας στα βραβεία της Lloyd’s List την Παρασκευή

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διοργανωμένα από τη Lloyd’s List, τον διεθνή πάροχο ναυτιλιακών πληροφοριών, που ιδρύθηκε ως εφημερίδα το 1734, τα βραβεία της Ελληνικής Ναυτιλίας είναι όχι μόνον ένας γερά εδραιωμένος θεσμός στη χώρα μας, αλλά και τρανή ένδειξη της παγκόσμιας ισχύος του εμπορικού μας στόλου. Απόδειξη ότι στην τελετή απονομής –που έγινε όπως πάντα σε ξενοδοχείο των Αθηνών– την Παρασκευή το βράδυ, η ναυτιλιακή οικογένεια ήταν σε απαρτία, αλλά έδωσαν το «παρών» και πολλοί πρέσβεις και διπλωματικές αποστολές ξένων χωρών στην Αθήνα. Η βραδιά ήταν γεμάτη εγκαρδιότητα, με λιγότερους καλεσμένους φέτος (700 αντί, συνήθως, 1.000), ώστε να τηρηθούν εις το ακέραιο τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας. Παρά τους περιορισμούς, ήταν μια καλή αφορμή για να ξαναβρεθούν όλοι από κοντά και να ανταλλάξουν στα «πηγαδάκια» απόψεις για το μέλλον της ναυτιλίας, η οποία με την ευελιξία που τη διακρίνει πάντοτε σπεύδει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα για την πράσινη ενέργεια, τις μεταφορές, την ασφάλεια.

Απαρτία της ναυτιλιακής οικογένειας στα βραβεία της Lloyd’s List την Παρασκευή-1
Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος με τη Χριστίνα Μαργέλου.

Τα ετήσια βραβεία Lloyd’s αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα και την αξιέπαινη δραστηριότητα και προβάλλουν την Ελλάδα ως ναυτιλιακό κέντρο. Οι νικητές επιλέγονται από ανεξάρτητη επιτροπή κριτών που αντιπροσωπεύουν ευρύ φάσμα της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της τελετής ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Costamare, Κωστής Κωνσταντακόπουλος. Ανακηρύχθηκε Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της χρονιάς για το 2021, συνεχίζοντας επάξια στα βήματα του πατέρα του καπτά-Βασίλη, που δίδαξε δυναμισμό και ήθος σε όλη τη ζωή του. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η διάκριση για τον Νίκο Βαφειά, που τιμήθηκε με το βραβείο Επιτεύγματος Ζωής Lloyd’s List/Propeller Club, για μιαν άκρως επιτυχημένη καριέρα στη ναυτιλία, που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 50 χρόνια. Τον εκπροσώπησε η σύζυγός του Νινέτα. Η Αμαλία Μηλιού-Θεοχαράκη κέρδισε το βραβείο Νέας Γενιάς Ναυτιλίας, το οποίο απονέμεται σε προσωπικότητες ηλικίας έως 40 ετών.

Απαρτία της ναυτιλιακής οικογένειας στα βραβεία της Lloyd’s List την Παρασκευή-2
Η Σεμίραμις Παλιού της Helmepa με τον Μαρκ Ντάρλεϊ.

Ο Τζιανλουίτζι Απόντε, ιδρυτής της κορυφαίας ναυτιλιακής εταιρείας Mediterranean Shipping Company (MSC) και της MSC Cruises, εξελέγη Διεθνής Προσωπικότητα της χρονιάς, το μοναδικό βραβείο που απευθύνεται αποκλειστικά σε μη Ελληνες. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος κέρδισε το βραβείο για τον Χρηματοδότη της χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία. Από εταιρείες βραβεύτηκαν οι Seanergy Maritime, Arcadia Shipmanagement, Alpha Lines, Capital Ship Management. Αξια συγχαρητηρίων και η Franman, που κέρδισε το φετινό βραβείο κύρους για τον Πειραιά ως Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο. Ναυτικός της χρονιάς αναδείχθηκε ο Μιχαήλ Μακρής της Seajets, καπετάνιος του καταμαράν Sea Jet 2, για τη διάσωση 18 επιβατών από το Αιγαίο, μετά τη βύθιση του γιοτ τους τον Αύγουστο του 2021. Η Ελληνική Ενωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (Helmepa) κέρδισε το βραβείο Βιωσιμότητας και το Isalos.net κέρδισε το βραβείο για την Εκπαίδευση ή Επιμόρφωση.

Απαρτία της ναυτιλιακής οικογένειας στα βραβεία της Lloyd’s List την Παρασκευή-3
Η ομάδα του Isalos.net, με επικεφαλής τον Ηλία Μπίσια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή