H ομογένεια συγκέντρωσε δύο εκατομμύρια δολάρια για τη χώρα μας στο γκαλά του ΤΗΙ

H ομογένεια συγκέντρωσε δύο εκατομμύρια δολάρια για τη χώρα μας στο γκαλά του ΤΗΙ

Η «Ελληνική Πρωτοβουλία» –αγγλιστί Hellenic Initiative– ιδρύθηκε το 2012 όταν η κρίση δεν αφορούσε μόνο την οικονομία αλλά και τη δημοκρατία που αντιμετώπιζε αντισυστημικές εξάρσεις και ανάδυση του λαϊκισμού

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Ελληνική Πρωτοβουλία» –αγγλιστί Hellenic Initiative– ιδρύθηκε το 2012 όταν η κρίση δεν αφορούσε μόνο την οικονομία αλλά και τη δημοκρατία που αντιμετώπιζε αντισυστημικές εξάρσεις και ανάδυση του λαϊκισμού. Τότε, ομογενείς και φιλέλληνες της Διασποράς αντιλήφθηκαν ότι θα έπρεπε να βρουν τον κατάλληλο τρόπο να βοηθήσουν υλικά και ηθικά. Οι συμπατριώτες μας που μεγαλουργούν στο εξωτερικό αποτελούν, άλλωστε, έμπρακτο παράδειγμα προς μίμηση για τη σκληρή δουλειά, την προσαρμοστικότητα, την αυτοπεποίθηση, την προσήλωση στη μόρφωση και την ανάγκη για προκοπή. Αυτά τα χαρίσματα μέσα σε μία – δύο γενιές έκαναν τους Ελληνες μετανάστες να γίνουν πρωταγωνιστές στο επιχειρείν, στα πανεπιστήμια, στην κοινωνία. Οχι μόνο στην Αμερική αλλά και στον Καναδά και στην Αυστραλία η «Ελληνική Πρωτοβουλία» έχει καταφέρει να κινητοποιήσει μέλη του Ελληνισμού και να φτιάξει δίκτυα που υποστηρίζουν τις δράσεις της, είτε πρόκειται για ενίσχυση μη κερδοσκοπικών σωματείων στην Ελλάδα, είτε για προσφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, μετεκπαίδευση νέων επαγγελματιών αλλά και μεγάλα φιλανθρωπικά γεγονότα. Με τον καιρό έγινε ο ισχυρότερος μη κερδοσκοπικός φορέας στο εξωτερικό που έχει ως ιδρυτικό σκοπό τη βοήθεια προς την πατρίδα μας.

H ομογένεια συγκέντρωσε δύο εκατομμύρια δολάρια για τη χώρα μας στο γκαλά του ΤΗΙ-1
Αλεξ Γκόρκι και Αντριου Λιβέρης.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Cypriani Wall Street της Νέας Υόρκης το ετήσιο γκαλά του Hellenic Initiative, που κατάφερε να συγκεντρώσει δύο εκατομμύρια δολάρια. Η εκδήλωση έγινε διά ζώσης και όχι μόνο διαδικτυακά, φέρνοντας κοντά ξανά τους ομογενείς σε κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων (να μια άλλη βοήθεια που προσφέρει το ΤΗΙ) αλλά και προβληματισμού για την αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδημία. Με τίτλο «Προχωράμε μπροστά μαζί», η «Πρωτοβουλία» θέτει πλέον ως στόχο τη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ελλάδας. Μέσα στα εννέα χρόνια ζωής του φορέα έχουν διατεθεί 18 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη επιχειρηματικών και φιλανθρωπικών εγχειρημάτων, καθώς και την ανακούφιση ευπαθών ομάδων στη χώρα μας, που δοκιμάστηκε φέτος από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού αλλά και τη συνεχιζόμενη καταπόνηση του συστήματος υγείας λόγω της COVID-19.

H ομογένεια συγκέντρωσε δύο εκατομμύρια δολάρια για τη χώρα μας στο γκαλά του ΤΗΙ-2
Τραγούδησε ο Σάκης Ρουβάς.

Τιμώμενος του φετινού γκαλά ήταν ο επικεφαλής του Δ.Σ. της Johnson & Johnson, Αλεξ Γκόρκι. Ενθερμος φιλέλληνας, έζησε για ένα χρόνο στην πόλη της Δράμας στη δεκαετία του ’80 στο πλαίσιο της στρατιωτικής του θητείας και έμαθε να μιλά ελληνικά. Από το 2014 έχει ενώσει τις δυνάμεις του με την «Ελληνική Πρωτοβουλία» στο πρόγραμμα «ReGeneration». Στο βήμα ανέβηκε και ο Αντριου Λιβέρης, ομογενής από την Αυστραλία που έχει πάρει ηγετικές θέσεις σε μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις. Ηταν και παραμένει από τα πιο δυναμικά στελέχη του ΤΗΙ. Αναφερόμενος στο «ReGeneration» τόνισε ότι δίδονται εξαιρετικές ευκαιρίες μετεκπαίδευσης σε νέους Ελληνες μέσα από σπουδαίες διεθνείς εταιρείες.

H ομογένεια συγκέντρωσε δύο εκατομμύρια δολάρια για τη χώρα μας στο γκαλά του ΤΗΙ-3
Ο Πήτερ Διαμαντής.

Ο Πήτερ Διαμαντής ήταν επίσης ανάμεσα στα πρόσωπα της βραδιάς. Ο Ελληνοαμερικανός μηχανικός, ιατρός και επιχειρηματίας, γνωστότερος ως ο ιδρυτής και πρόεδρος του ιδρύματος X Prize Foundation, ήταν ο κεντρικός ομιλητής κάνοντας αναφορές στην κλιματική αλλαγή, τις προκλήσεις που μας φέρνει αντιμέτωπους και τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Ο Γιώργος Στάμας, πρόεδρος του Δ.Σ. της «Πρωτοβουλίας», αναφέρθηκε στο ένστικτο των Ελλήνων να βοηθούν όποιον έχει ανάγκη, ενώ ο Πήτερ Πούλος, ο άνθρωπος που επωμίζεται κάθε χρόνο όλο το οργανωτικό βάρος της εκδήλωσης, ευχαρίστησε με τη σειρά του όλη την ομάδα του ΤΗΙ. Η Τατιάνα Μπλάτνικ –η οποία είναι πρέσβειρα του ΤΗΙ– συμπαρουσίασε τη βραδιά, στην οποίαν το «παρών» έδωσε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ενώ εμφανίστηκε και ο Σάκης Ρουβάς.

H ομογένεια συγκέντρωσε δύο εκατομμύρια δολάρια για τη χώρα μας στο γκαλά του ΤΗΙ-4
Ο Πήτερ Πούλος στο βήμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή