H Θεολογική Σχολή Αθηνών υποδέχεται τους νέους φοιτητές με μια φιλανθρωπική δράση

H Θεολογική Σχολή Αθηνών υποδέχεται τους νέους φοιτητές με μια φιλανθρωπική δράση

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εξωτερικό, τα πανεπιστήμια –πέραν των εκπαιδευτικών τους καθηκόντων– είναι στραμμένα προς την κοινωνία. Διοργανώνουν εκδηλώσεις και δράσεις που ανοίγουν τις πόρτες τους και δείχνουν την πολλαπλή προσφορά τους στο σύνολο. Η Θεολογική Σχολή Αθηνών, στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, που έγινε στις 7 Δεκεμβρίου, αποφάσισε να εγκαινιάσει και ένα χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό μπαζάρ. Το διοργανώνει η ΜΚΟ «Αποστολή», σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στον ανακαινισμένο Β΄ όροφο της Σχολής στου Ζωγράφου. Πρόκειται για εξαιρετική πρωτοβουλία δύο εγνωσμένου κύρους φορέων, που σκοπό έχει να συνδράμει τους αδύναμους συμπολίτες μας ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων.

H Θεολογική Σχολή Αθηνών υποδέχεται τους νέους φοιτητές με μια φιλανθρωπική δράση-1
Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ στο βήμα.

Μια σειρά από βιβλία, βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα, χριστουγεννιάτικα είδη, ενδύματα, υποδήματα και αρώματα – καλλυντικά, μαζί με δημιουργίες των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, δεν απευθύνονται αποκλειστικά στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΚΠΑ, αλλά σε όσους ενδιαφέρονται να συνδράμουν το έργο της ΜΚΟ «Αποστολή» για την ανακούφιση των οικονομικά και κοινωνικά αδυνάτων. Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ  Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Χρήστος Καραγιάννης, ο διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κωστής Δήμτσας. Το μπαζάρ (είναι ανοιχτό από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.) ολοκληρώνεται μεθαύριο Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου. Η Θεολογική είναι μία από τις πρώτες σχολές που ιδρύθηκε στη χώρα μας. Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο κοσμήτορας, καλωσορίζοντας –λίγο καθυστερημένα λόγω της πανδημίας– τους νέους φοιτητές στην οικογένεια του ΕΚΠΑ: «Στη μακρά πορεία, 184 συναπτών ετών, η Θεολογική Σχολή Αθηνών έχει διαδραματίσει και εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο, καθώς αποτελεί το φυτώριο της Ορθοδοξίας, όπου βλάστησαν φυσιογνωμίες που πε-ρικόσμησαν και περικοσμούν τους πατριαρχικούς, αρχιεπισκοπικούς και μητροπολιτικούς θρόνους της Ελλάδος και της καθ’ ημάς Ανατολής, πρυτάνεις και καθηγητές, καθώς και σημαίνουσες προσωπικότητες του εκκλησιαστικού και κοινωνικού γίγνεσθαι», υπογράμμισε.

H Θεολογική Σχολή Αθηνών υποδέχεται τους νέους φοιτητές με μια φιλανθρωπική δράση-2
Το μπαζάρ είναι ανοιχτό έως την Πέμπτη.

«Οι σπουδές στη Θεολογική Σχολή Αθηνών απηχούν το διαχρονικό πνεύμα της Ορθοδοξίας: της ειρήνης και της κα-ταλλαγής, της καλλιέργειας της γνώσης ως ομόνοιας, της ελευθερίας ως αγάπης, της συναντίληψης και αλληλοκατανόησης ως σχέσης», είπε ο κ. Καραγιάννης, προσθέτοντας: «Σε καιρούς δυσμενείς, σύνθετους, όπως αυτοί που βιώνουμε εν μέσω πανδημίας, η επιστήμη της Θεολογίας έρχεται να δώσει απαντήσεις όχι μόνο σε ζητήματα όπως οι θρησκευτικές ρίζες του ανθρώπινου πολιτισμού, αλλά και για τις ποικίλες αντιφατικές στάσεις του σύγχρονου κόσμου απέναντι στη θρησκεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή