Ο αληθινός Αγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι πήγε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Ο αληθινός Αγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι πήγε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Οποιος έχει περάσει το κατώφλι της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, το γνωρίζει: Οι αίθουσες και τα δωμάτια μόνο νοσοκομείο δεν θυμίζουν.

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποιος έχει περάσει το κατώφλι της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, το γνωρίζει: Οι αίθουσες και τα δωμάτια μόνο νοσοκομείο δεν θυμίζουν. Το περιβάλλον είναι ευχάριστο και αισιόδοξο, ενώ πολλές από τις δράσεις του νοσοκομείου είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να ενισχύουν την πίστη και το κουράγιο των μικρών ασθενών και των γονιών τους. Μερικές στιγμές χαράς αρκούν για να δημιουργήσουν «ψυχικά αντισώματα» σε όσους δίνουν τη μάχη της ζωής τους. Είναι μικρές ανατάσεις που κρίνονται από τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους θεράποντες ως το πιο σημαντικό όπλο για την καλή ψυχολογία και το υψηλό ηθικό.  Την περασμένη Παρασκευή διοργανώθηκε στη Μονάδα η χριστουγεννιάτικη γιορτή, με τον αληθινό Αη Βασίλη, από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, ενώ άναψε και το πιο φωτεινό χριστουγεννιάτικο δένδρο των ευχών.

Ο αληθινός Αγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι πήγε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων-1
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τη μικρή Διονυσία.

Τον Αγιο Βασίλη υποδέχθηκε η πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μαζί με τα παιδιά και με τον διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού», Μανώλη Παπασάββα, στο προαύλιο της Ογκολογικής Μονάδας. Κατέφθασε με την κατακόκκινη στολή από τον Βόρειο Πόλο, συνοδευόμενος από την κ. Αννα Γκούσταφσον, τη σύζυγο του Φινλανδού πρέσβη στη χώρα μας. Το τεχνητό χιόνι και οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, που αντηχούσαν από άκρη σε άκρη, είχαν ενθουσιάσει τα παιδιά και τους γονείς τους. Τα πρόσωπα των μικρών ασθενών αλλά και εκείνων που παρακολουθούσαν από τα παράθυρα των δωματίων τους, φωτίστηκαν. Το «Δένδρο των Ευχών», το οποίο είχε στηθεί στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας, γέμισε με ευχές για υγεία και αγάπη, που χαρίζουν δύναμη στα παιδιά που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται, και στις οικογένειές τους.

Ο αληθινός Αγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι πήγε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων-2
Με τη σύζυγο του Φινλανδού πρέσβη, αριστερά.

Οπως κάθε χρόνο, το πρώτο στολίδι τοποθέτησε η πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ». «Εύχομαι όλα τα παιδιά μας να γίνουν γρήγορα καλά και να επιστρέψουν στα σπίτια τους γερά και υγιή. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι καλές γιορτές σε όλους με υγεία και αγάπη», είπε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η γιορτή κορυφώθηκε όταν ο αληθινός Αη Βασίλης μαζί με τον φίλο του Φρόντι, τον ήρωα των Χριστουγέννων και τον Μάγο Μπαλτάσαρ, μοίρασαν στα παιδιά αμέτρητα χριστουγεννιάτικα δώρα. Η επίσκεψη του αληθινού Αϊ-Βασίλη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων που έχει προγραμματίσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, ενόψει των Χριστουγέννων, έτσι ώστε τα παιδιά που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται να μπορέσουν να νιώσουν τη μαγεία των εορτών. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο αληθινός Αη Βασίλης από το Ροβανιέμι ήρθε στην Ελλάδα, καλεσμένος του Santa Claus Kingdom, υπό την αιγίδα της φινλανδικής πρεσβείας.  

Ο αληθινός Αγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι πήγε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων-3
Ο αληθινός Αη Βασίλης από τη Φινλανδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή