Το Κολλέγιο Αθηνών κρατάει ψηλά τη σημαία του πατριωτισμού και του ανθρωπισμού

Το Κολλέγιο Αθηνών κρατάει ψηλά τη σημαία του πατριωτισμού και του ανθρωπισμού

Από το «πιστοποιητικό» της γέννησής του το Κολλέγιο Αθηνών είχε ταυτιστεί με την ευεργεσία και τη φιλανθρωπία.

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το «πιστοποιητικό» της γέννησής του το Κολλέγιο Αθηνών είχε ταυτιστεί με την ευεργεσία και τη φιλανθρωπία. Απoτέλεσε δημιούργημα προσωπικοτήτων που πίστευαν στις αξίες αυτές και ενσάρκωσε στην Ελλάδα το αμερικανικό πνεύμα της προσφοράς στον αδύναμο και τον κατατρεγμένο. Η πιο πρόσφατη απόδειξη πως αυτά τα ιδανικά παραμένουν ζωντανά στο εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, που συγκεντρώθηκε από τις 9 έως και τις 22 Μαρτίου. Με ζηλευτή κινητοποίηση, που αφορούσε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και τους συλλόγους, η οικογένεια του Κολλεγίου συγκέντρωσε περίπου 35 τόνους με είδη πρώτης ανάγκης. Ολα αυτά μεταφέρθηκαν με έξι μεγάλα φορτηγά σε χώρο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου παρελήφθησαν από εθελοντές της ουκρανικής πρεσβείας.

Το Κολλέγιο Αθηνών κρατάει ψηλά τη σημαία του πατριωτισμού και του ανθρωπισμού-1
Αλεξάνδρα Αϊβαλιώτη, Κώστας Συνολάκης, Αννίκα Παπαντωνίου, Δημήτρης Γαλάνης, Κατερίνα Συνολάκη, Κασταλία Σαμοΐλη, Ραφαήλ Μωυσής. (PANOULIS PHOTOGRAPHY)

Η ανθρωπιστική βοήθεια έχει φτάσει στα σύνορα της Πολωνίας – Ουκρανίας. Και από εκεί οδικώς για την ουκρανική ενδοχώρα, με στόχο την ενίσχυση του πληθυσμού που αντιμετωπίζει τεράστια έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Ηταν πολύ συγκινητικό ότι στη συλλογή και τη διαλογή των ειδών συμμετείχαν τα προεδρεία των μαθητικών κοινοτήτων του Κολλεγίου, οι καθηγητές και στελέχη του σχολείου. Μαζί με τα είδη της ανθρωπιστικής βοήθειας, παραδόθηκαν και κάρτες με ζωγραφιές που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και κείμενα που έγραψαν τα παιδιά, ως γράμμα αγάπης και συμπαράστασης προς τον ουκρανικό λαό. Λόγια γλυκά και ανυπόκριτα, ευαίσθητα και σπουδαία γιατί φανερώνουν πως η νέα γενιά μόνο φυλακισμένη στον ναρκισσιστικό κόσμο των social media δεν είναι.

Το Κολλέγιο Αθηνών κρατάει ψηλά τη σημαία του πατριωτισμού και του ανθρωπισμού-2
Ο διευθυντής του Κολλεγίου, Κώστας Συνολάκης, στο βήμα. (PANOULIS PHOTOGRAPHY)

Αυτό φάνηκε και από τη συμμετοχή σύσσωμης της σχολικής κοινότητας σε σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, που κορυφώθηκε με μια ξεχωριστή παρουσίαση και έκθεση. Πρόκειται για το αφιέρωμα «Ελληνική σημαία: Ενα σύμβολο – 200 Αντικείμενα», από τη Flag of Greece ΑΜΚΕ, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Για πρώτη φορά εκτέθηκαν στο κοινό 200 αντικείμενα από τη συλλογή του φορέα, ως μια εικαστική αλλά και ιστορική ιχνηλάτηση της εξέλιξης της ελληνικής σημαίας από τον 19ο αιώνα έως σήμερα. Χάρη σε αυτή την έκθεση, που ολοκληρώνεται σήμερα, άνοιξε ξανά και το θέατρο του σχολείου που λόγω της πανδημίας είχε μείνει κλειστό για δύο χρόνια.

Το Κολλέγιο Αθηνών κρατάει ψηλά τη σημαία του πατριωτισμού και του ανθρωπισμού-3
Ο επικεφαλής του Flag of Greece, Κωνσταντίνος Πριόβολος. (PANOULIS PHOTOGRAPHY)

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισαν οι πρόεδροι των μαθητικών κοινοτήτων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, Αριστείδης Στεφανίδης και Αλέξανδρος Αμοργινός, που υποσχέθηκαν ότι οι μαθητές θα κρατάνε την ελληνική σημαία πάντοτε ψηλά. Ο διευθυντής του Κολλεγίου, Κώστας Συνολάκης, και ο επικεφαλής του Flag of Greece, Κωνσταντίνος Πριόβολος, ανέβηκαν στο βήμα και μίλησαν για το σχολείο που θεμελιώθηκε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, με έμφαση στον πατριωτισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή