Mουσική δυνατότερη από τις βόμβες

Mουσική δυνατότερη από τις βόμβες

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκίνηση και κατάνυξη ένιωσε το βράδυ της Πέμπτης το κοινό του Μεγάρου Μουσικής στη μοναδική συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου για τη μαρτυρική Μαριούπολη. Ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» με τη σύζυγό του και μετά το τέλος της βραδιάς πήγε στα καμαρίνια για να συγχαρεί από κοντά τον σολίστ και αρχιμουσικό για την πρωτοβουλία του.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Λεωνίδα Καβάκο και τους μουσικούς συνεργάτες του για την πολύ ευγενική τους προσφορά να διοργανώσουν αυτήν τη συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ανέγερση του μαιευτηρίου που βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη. Είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος έχει το θάρρος της γνώμης του, και πράγματι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν χωρούν ούτε ίσες αποστάσεις ούτε γενικόλογες τοποθετήσεις ότι δήθεν είμαστε με την ειρήνη. Εδώ υπάρχει αμυνόμενος, και είναι η Ουκρανία, υπάρχει επιτιθέμενος, και είναι η Ρωσία. Εύχομαι και ελπίζω σήμερα το βιολί του Λεωνίδα να ακουστεί πιο δυνατά από τις βόμβες της Ρωσίας και το μήνυμά του να φτάσει και να δώσει μια ένεση στήριξης στη Μαριούπολη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή