Όταν η πασχαλινή «Ελπίδα» γεμίζει τις παιδικές καρδιές με κουράγιο και δύναμη

Όταν η πασχαλινή «Ελπίδα» γεμίζει τις παιδικές καρδιές με κουράγιο και δύναμη

Ο απόηχος από το αναστάσιμο μήνυμα του Πάσχα «ζυγίζει» διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο. Εκείνοι που το βιώνουν εντονότερα είναι όσοι περνούν μια περιπέτεια υγείας, είτε δική τους είτε κάποιου αγαπημένου τους προσώπου.

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απόηχος από το αναστάσιμο μήνυμα του Πάσχα «ζυγίζει» διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο. Εκείνοι που το βιώνουν εντονότερα είναι όσοι περνούν μια περιπέτεια υγείας, είτε δική τους είτε κάποιου αγαπημένου τους προσώπου. Η πίστη, η προσευχή και η αίσθηση της εγγύτητας στα θεία ενισχύει το κουράγιο και την ψυχική αντοχή. Λογικό είναι, λοιπόν, για τους μικρούς ασθενείς της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, τους γονείς και τους θεράποντες οι άγιες ημέρες να λειτουργούν ως πηγή χαράς και ελπίδας που τόσο έχουν ανάγκη. Φέτος, μάλιστα, ήταν η πρώτη χρονιά μετά μια ολόκληρη διετία πανδημίας που επετράπη μια μικρή εορτή σε ανοιχτό χώρο. Τα παιδιά –ήδη πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα– είχαν γράψει γράμματα ζητώντας συγκεκριμένα δωράκια το καθένα, ενώ πολλά είχαν ετοιμάσει χειροτεχνίες. Ετσι, όταν έφθασε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στη Μονάδα, η Νικολέτα και ο Χαράλαμπος, ο οποίος μόλις είχε βγει από την Εντατική, την υποδέχθηκαν με ζωγραφιές και λουλούδια στα χέρια. Aλλο ένα κοριτσάκι από την Κρήτη, η Ραφαέλλα, σχεδόν παράκουσε τις εντολές των γιατρών να μείνει στον θάλαμό της και κατέβηκε και εκείνη για να ζήσει λίγο την ωραία ατμόσφαιρα.

Όταν η πασχαλινή «Ελπίδα» γεμίζει τις παιδικές καρδιές με κουράγιο και δύναμη-1
Η γιορτή έδωσε κουράγιο και δύναμη σε όλους. (PANOULIS PHOTOGRAPHY)

Το κλίμα ήταν εξαιρετικά συγκινητικό, καθώς ακούστηκε η ευχή από την πρόεδρο του σωματείου «Ελπίδα»: «Με την πίστη και την προσωπική μας προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα και να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και κάθε δυσκολία. Είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας. Εύχομαι του χρόνου αυτές τις ημέρες να είστε όλοι στα σπίτια σας, γεροί και δυνατοί!» Δεν είναι λόγια δίχως αντίκρισμα. Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας έχει συντελεστεί ένα μικρό θαύμα. Τα τρία στα τέσσερα παιδιά που προσβάλλονται από καρκίνο γίνονται πια εντελώς καλά, ενώ για τις δύσκολες περιπτώσεις υπάρχει ιατρική τεχνολογία αιχμής που βοηθά πολλά να ξεπεράσουν το πρόβλημα. Μέσα σε 30 χρόνια, περισσότερα από 1.000 παιδιά έχουν κερδίσει ξανά τη ζωή τους. Συνεπώς, οι ευχές όντως θα πιάσουν τόπο, καθώς γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά για να τα βοηθήσουν, με σύμμαχο τις πλέον εξελιγμένες θεραπευτικές μεθόδους.

Όταν η πασχαλινή «Ελπίδα» γεμίζει τις παιδικές καρδιές με κουράγιο και δύναμη-2
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον Μανώλη Παπασάββα και τα παιδιά. (PANOULIS PHOTOGRAPHY)

Σε αυτούς τους εργαζομένους που φροντίζουν τα παιδιά σαν να είναι δικά τους δόθηκε ειδική οικονομική ενίσχυση: «Το συμβολικό αυτό δώρο είναι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης για όσα κάνετε καθημερινά για τα παιδιά μας. Ολόκληρη η οικογένεια της “Ελπίδας” θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ανεκτίμητη συμβολή σας στον κοινό μας αγώνα στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους και να σας εκφράσουμε την εκτίμησή μας για το σημαντικό έργο που επιτελείτε. Είστε στυλοβάτες του νοσοκομείου και η δεύτερη οικογένεια των μικρών μας ασθενών», είπε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, έχοντας στο πλευρό της τον επικεφαλής του νοσοκομείου, Μανώλη Παπασάββα, και τη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας, Φρόσω Βλαχιώτη.

Όταν η πασχαλινή «Ελπίδα» γεμίζει τις παιδικές καρδιές με κουράγιο και δύναμη-3
Και του χρόνου όλοι γεροί στο σπίτι τους! (PANOULIS PHOTOGRAPHY)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή