Ο Μάριος Φραγκούλης ξεσήκωσε το Μέγαρο Μουσικής σε μια συναυλία με καλό σκοπό

Ο Μάριος Φραγκούλης ξεσήκωσε το Μέγαρο Μουσικής σε μια συναυλία με καλό σκοπό

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έπαψε να δοκιμάζεται ούτε μία ημέρα από την αρχή της πανδημίας. Η αυταπάρνηση ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού είναι δεδομένη, όπως και ο τεράστιος αγώνας που συνεχίζουν να δίνουν οι άνθρωποι αυτοί, δίχως πάντα τον εξοπλισμό, τις υποδομές και τη μισθολογική αναγνώριση. Κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ πιάνει τόπο, και έτσι οι επικεφαλής του Συλλόγου «Θυάτειρα» αποφάσισαν να διαθέσουν μέρος των εσόδων της sold out συναυλίας του Μάριου Φραγκούλη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πριν από μερικές μέρες, τόσο στο Ιπποκράτειο της Αθήνας όσο και στο «Ολοι Μαζί Μπορούμε» του ΣΚΑΪ. Ο Σύλλογος «Θυάτειρα» είναι μια φιλανθρωπική, πολιτιστική και κοινωνική ένωση με πολυδιάστατη δράση, η οποία στηρίζει το ανθρωπιστικό έργο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Υπερτίμου και Εξάρχου Δυτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας κ. Νικήτα. Παράλληλα αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στον ελληνισμό της Βρετανίας, που μεγαλουργεί σε πολλά επίπεδα, και σε άλλες ελληνικές κοινότητες της διασποράς, με στόχο την ενίσχυση της πατρίδας. Φέτος, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής, έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις.

Ο Μάριος Φραγκούλης ξεσήκωσε το Μέγαρο Μουσικής σε μια συναυλία με καλό σκοπό-1
Ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος με τον αρχιμανδρίτη πατέρα Τίτο.

Η πρώτη ήταν η συναυλία με τον Μάριο Φραγκούλη, που έγινε την Πέμπτη 28 Απριλίου στο κατάμεστο Μέγαρο. Ο ερμηνευτής είναι πάντα πρόθυμος να στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες και μάλιστα δέχθηκε την τιμή να γίνει «πρεσβευτής» του Συλλόγου. Ακαταπόνητα εργατικός στις πρόβες, τελειομανής με την προετοιμασία, επικοινωνιακός με το κοινό, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Επέλεξε δικές του και ξένες επιτυχίες με big band και προσκεκλημένο τον Μαρκ Ντεβίν. Ιδιαίτερα αγαπημένες μελωδίες τζαζ και σουίνγκ, πνευστά που ξεσήκωσαν τους πάντες και η τρομερή σκηνική παρουσία του τραγουδιστή έκαναν τη βραδιά μοναδική. Ο Λουκάς Καρυτινός έκλεψε και αυτός την παράσταση, ενώ το «παρών» έδωσαν σημαντικοί εκπρόσωποι από την Εκκλησία, την ομογένεια, την πολιτική και το επιχειρείν.

Ο Μάριος Φραγκούλης ξεσήκωσε το Μέγαρο Μουσικής σε μια συναυλία με καλό σκοπό-2
Μέλη του Συλλόγου μαζί με τον πρόεδρο και τους καλλιτέχνες.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που ο Μάριος Φραγκούλης είναι πρεσβευτής του Συλλόγου, ο οποίος συνέδεσε και τις δράσεις μας με το “Ολοι Μαζί Μπορούμε”, για να στηρίξουμε άπαντες το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που δεν έχει πάψει να βρίσκεται στα όριά του, παλεύοντας παράλληλα με τον κορωνοϊό και με όλες τις άλλες σοβαρές παθήσεις. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους από την αρχή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας, μεταξύ των οποίων τα επίτιμα μέλη μας αλλά και τις κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις που δίνουν το παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς με τη συμμετοχή τους στις πρωτοβουλίες μας», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος. Η επόμενη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο, όταν θα εορταστούν τα 100 χρόνια της Αρχιεπισκοπής, παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, σε επίσημο δείπνο στο Λονδίνο.

Ο Μάριος Φραγκούλης ξεσήκωσε το Μέγαρο Μουσικής σε μια συναυλία με καλό σκοπό-3
Το κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής. [THOMAS DASKALAKIS]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή