Θερμότατη η υποδοχή του νέου Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στο Καρπενήσι

Θερμότατη η υποδοχή του νέου Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στο Καρπενήσι

Σε φυσικό περιβάλλον που του θύμιζε το χωριό της καταγωγής του βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, επισκεπτόμενος το Καρπενήσι.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε φυσικό περιβάλλον που του θύμιζε το χωριό της καταγωγής του βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, επισκεπτόμενος το Καρπενήσι. Βλέπετε, ο Πλάτανος της Ναυπακτίας, όπου γεννήθηκαν οι δικοί του, είναι ένα παραδοσιακό ορεινό κεφαλοχώρι με πέτρινα κτίσματα και ρωμαλέα δένδρα σαν και αυτά που αντίκρισε στην Ευρυτανία. Η πρόσκληση για μια μικρή περιοδεία στην περιοχή αυτή είχε γίνει πριν από λίγο καιρό από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και ο διπλωμάτης ανταποκρίθηκε θετικά. Συνδύασε μάλιστα την παραμονή του με το συνέδριο της Ενωσης Ευρυτάνων της Αμερικής, έναν ιστορικό και δυναμικό σύλλογο. Αυτή ήταν η 78η ετήσια συνάντησή τους και ύστερα από πολλά χρόνια φιλοξενήθηκε στα πάτρια εδάφη με τουλάχιστον 400 συμμετέχοντες.

Θερμότατη η υποδοχή του νέου Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στο Καρπενήσι-1
Στο επίσημο γεύμα του συνεδρίου των Ευρυτάνων Αμερικής.

Εκεί έγινε αποδέκτης θερμότατων σχολίων από τους Ευρυτάνες, οι οποίοι ήρθαν από κάθε γωνιά των ΗΠΑ και είδαν στο πρόσωπό του έναν άνθρωπο που τιμά τόσο την πατρίδα των προγόνων του όσο και τη χώρα που έδωσε ευκαιρίες στους μετανάστες γονείς του να ζήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ο πρέσβης συγκίνησε τους πάντες όταν πήρε το μικρόφωνο και απηύθυνε χαιρετισμό στα ελληνικά. Μίλησε για την πορεία του, αλλά και για το κάλεσμα του κ. Μπακογιάννη να ανεβεί στα βουνά από τα οποία έχει ρίζες η Λαμιώτισσα σύζυγός του, Ολγα Αντζουλή. Οπως επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων κατά το επίσημο γεύμα των συνέδρων, ο κ. Τζορτζ Τσούνης προσωποποιεί με την παρουσία του τις αξίες που ώθησαν τους Ελληνοαμερικανούς στην πρόοδο, αλλά και την εξαιρετική σχέση μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον.

Θερμότατη η υποδοχή του νέου Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στο Καρπενήσι-2
Προσκύνημα στην Παναγία την Προυσιώτισσα, για δύναμη.

Ομολογουμένως, η γενικότερη υποδοχή των κατοίκων της Ευρυτανίας προς τον κ. Τσούνη ήταν θερμότατη. Ολοι θέλησαν να βρεθούν κοντά του, να του ευχηθούν καλή σταδιοδρομία για το καινούργιο του πόστο, αλλά και να φωτογραφηθούν μαζί του. Ο ίδιος έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για τον νομό, στον οποίο άφησε τη σφραγίδα του ο κ. Μπακογιάννης με πολλά έργα, τόσο κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του όσο και στο πλαίσιο της θητείας του στην Περιφέρεια. Ο διπλωμάτης εντυπωσιάστηκε από το ορεινό τοπίο και τον φυσικό πλούτο του Καρπενησίου, ενώ έκανε στάση στο Μικρό και στο Μεγάλο Χωριό και, βέβαια, στην Παναγία την Προυσιώτισσα. Αυτό ήταν το μόνο μέρος που είχε ξαναδεί όταν ήταν μικρός και είχε έρθει στην Ελλάδα με τους γονείς του. Φιλοξενούμενος στο σπίτι των Μπακογιάννηδων, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον δήμαρχο για την ιστορία και τη σημασία της Ευρυτανίας, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, καθώς και γενικότερα θέματα.

Θερμότατη η υποδοχή του νέου Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στο Καρπενήσι-3
Ο δήμαρχος Αθηναίων δέχεται την αγάπη από Καρπενησιώτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή