Η θεία από το Σικάγο αποθεώθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών

Η θεία από το Σικάγο αποθεώθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oταν πρωτοβγήκε στις αίθουσες η «Θεία από το Σικάγο» από τη Φίνος Φιλμ, στα τέλη της δεκαετίας του ’50, έκανε πάταγο γιατί αποτύπωνε τον καημό της εποχής, κοντολογίς την ανεύρεση καλού γαμπρού. Φαίνεται όμως ότι έπειτα από 65 χρόνια η υπόθεση ακόμα μπορεί να σκορπίσει το γέλιο, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί και με τη φιλανθρωπία. Αυτό εξηγεί την τεράστια επιτυχία των παραστάσεων του έργου που πρόσφατα γέμισαν ασφυκτικά το Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Πίσω από την πρωτοβουλία αυτή είναι μια ομάδα από φίλους, ερασιτέχνες ηθοποιούς, που έβαλαν μαζί την αγάπη για την τέχνη και τον άνθρωπο και δημιούργησαν τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «ARTE». Πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη δοκιμάσει τις δυνάμεις τους στο σανίδι με συμμετοχή, παλαιότερα, σε άλλες δράσεις που πήραν τη μορφή θεατρικών παραστάσεων.

Η θεία από το Σικάγο αποθεώθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών-1
Τίμος Τζάννες και Νινέτα Βαφειά καταχειροκροτήθηκαν. [Zak Viemon & Λιλη Τσιγκου]

 

Από τις 11 έως 14 Νοεμβρίου η ARTE παρουσίασε την κλασική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου που μας συντροφεύει σχεδόν όλη τη ζωή μας. Στην παραγωγή συμμετείχαν 42 άτομα, οι μισοί κάτω των σαράντα ετών. Ολοι τους έχουν διαφορετικά επαγγέλματα, τουτέστιν καθημερινό απαιτητικό πρόγραμμα αλλά για χάρη της παράστασης –που σκηνοθέτησε η Δήμητρα Δερμιτζάκη– κατάφεραν να κάνουν για δυόμισι μήνες εντατικές βραδινές πρόβες, μετά τη δουλειά τους. Ηταν εξαιρετικά δύσκολος ο συντονισμός τόσων ηθοποιών και χορευτών, αλλά το αποτέλεσμα αποζημίωσε συμμετέχοντες και θεατές που γέλασαν με την καρδιά τους και ενίσχυσαν έναν ιερό σκοπό. Η δράση ήταν αφιερωμένη στη μάχη για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού με έμφαση στην πρόληψη, προσφέροντας δωρεάν γονιδιακούς ελέγχους σε γυναίκες που το έχουν ανάγκη. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τους «W4O Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία».

Η θεία από το Σικάγο αποθεώθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών-2
Τάκης Κανελλόπουλος και Ναταλία Τζάννε. [Zak Viemon και Λιλη Τσιγκου]

Ετσι λοιπόν βρέθηκαν μαζί στη σκηνή η Νινέτα Βαφειά, ο Τίμος Τζάννες, η Νατάσα Παζαΐτη, ο Νίκος Φραγκίστας, η Νινέτα Κασκαρέλη, ο Τάκης Κανελλόπουλος, ο Γιώργος Αλεξανδράτος, η Νανά Αρβανιτάκη, η Ναταλία Τζάννε, η Λυδία Βαφειαδάκη και πολλοί άλλοι που κέρδισαν το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού. Η υπόθεση γνωστή: Ενας στρατηγός, τον οποίο υποδυόταν ο Τίμος Τζάννες, μεγαλώνει τις τέσσερις θυγατέρες του με ιδιαίτερα αυστηρές αρχές και με τρόπο καταπιεστικό. Παρά την επιθυμία του να τις δει νυμφευμένες, δεν τις αφήνει να πηγαίνουν πουθενά μόνες και έτσι είναι αδύνατον να μπορέσουν να βρουν αγαπητικό. Αυτό το γεγονός στεναχωρεί ιδιαίτερα τη μητέρα τους (Νινέτα Βαφειά). Ευτυχώς όμως φτάνει από την Αμερική η θεία (Αθηνά Κασκαρέλη) που απεργάζεται ολόκληρο σχέδιο για να καλοπαντρέψει τα κορίτσια με το γνωστό κόλπο με τις στάμνες. Και βέβαια τα καταφέρνει άριστα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή