Mouki Mou, ένας νέος χώρος στην Πλάκα επωάζει τον ανθό της αισθητικής

Mouki Mou, ένας νέος χώρος στην Πλάκα επωάζει τον ανθό της αισθητικής

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oταν ο ορθοπεδικός Γιώργης Καμπούρογλου γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο, εκείνος στα 20 του χρόνια, εκείνη στα 18, αρχές δεκαετίας ’60, την ρώτησε τρυφερά «Θες να γίνεις μου και να γίνω σου;». Μετά τα πράγματα ήρθαν φυσικά. Το «Μου» έγινε «Μούκι», έτσι όπως φωνάζουμε όλοι μας εδώ και δεκαετίες τη γυναίκα του, μία από τις ομορφότερες και κομψότερες Αθηναίες, που έκλεβε την παράσταση με το κολυμβητικό της στυλ στην πισίνα του Χίλτον, προ της τωρινής ανακαινίσεως. Ομως το παρατσούκλι της έκανε δεύτερη καριέρα και από άνθρωπο (την εγγονή Μούκι), βάπτισε και μαγαζί. Αυτό που άνοιξε πριν από δέκα χρόνια στο Λονδίνο, η Μαρία Λαιμού, παντρεμένη με τον υιό Καμπούρογλου, τον Γρηγόρη, επίσης γιατρό στη Γηραιά Αλβιώνα. Το μαγαζί «Mouki Mou» στην Chiltern Street, ξεχώρισε αμέσως για τη λεπτή αισθητική του αλλά και τις ιδιαίτερες επιλογές αντικειμένων και ενδυμάτων από τη Λαιμού.

Τον Μάιο άνοιξε «Mouki Mou» και σε ένα ωραίο ακίνητο στην καρδιά της Πλάκας, επί της Διογένους, στη σκιά της Ακρόπολης με μια ωραία φυτεμένη ταράτσα από την Ελλη Παγκάλου. Η συνταγή καλαισθησίας της κοσμοπολίτισσας Λαιμού με αφάνταστη γνώση τέχνης και μόδας είναι και πάλι καθοριστική. Εισέρχεσαι σε έναν χώρο αριστούργημα που χαίρεσαι κάθε πράγμα που βρίσκεται μπροστά σου επειδή είναι διαλεγμένο με σοφία και με αγάπη. Σε αυτό θα βρουν φιλόξενη στέγη και Ελληνες δημιουργοί, που έχουν το δικό τους οικοσύστημα μεν αλλά πολλές φορές δεν μπορούν να βρουν μια «εστία» αντάξια της δικής τους έμπνευσης.

Mouki Mou, ένας νέος χώρος στην Πλάκα επωάζει τον ανθό της αισθητικής-1
Η Μαρία Λαιμού, που έφερε το Mouki Mou από το Λονδίνο στην καρδιά της Πλάκας.

Την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., το «Mouki Mou» ετοιμάζεται να υποδεχθεί έναν πραγματικό φιλέλληνα που έσκυψε πάνω στο παρελθόν της χώρας με τρυφερότητα και δέος. Ο Αργεντινός φωτογράφος Miguel Flores Vianna έχει αποτυπώσει με τον φακό του ορισμένα από τα ωραιότερα και πλέον ιστορικά σπίτια της πατρίδας μας, από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, έως την οικία Φέρμορ και από την Υδρα έως τη Λίνδο στο λεύκωμα «Haute Bohemians. Greece». Ο Miguel, που πρωτοεπισκέφτηκε τα μέρη μας σε νεαρή ηλικία και περνάει κάθε καλοκαίρι δύο μήνες εδώ, αποφάσισε να αποτίσει ένα φόρο τιμής στον τόπο που λατρεύει. Ως ειδικός στη φωτογράφιση εσωτερικών χώρων που εγκιβωτίζουν το παρελθόν, κατάφερε να αιχμαλωτίσει το ελληνικό γούστο.

Mouki Mou, ένας νέος χώρος στην Πλάκα επωάζει τον ανθό της αισθητικής-2
Ο Αργεντίνος φωτογράφος Miguel Flores Vianna επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα.

Μέσα από την αρχιτεκτονική, τα έπιπλα, τα έργα τέχνης, τους κήπους, τα αντικείμενα, ο Flores Vianna κάνει το δικό του προσκύνημα με τρόπο συγκινητικό. Το βιβλίο των εκδόσεων Vendome θα κάνει διεθνή καριέρα, θα το κρατήσουν χέρια ανθρώπων που μπορούν να εκτιμήσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουμε στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου του χρωστάμε και εμείς τις ευχαριστίες μας.

Mouki Mou, ένας νέος χώρος στην Πλάκα επωάζει τον ανθό της αισθητικής-3
Το εξώφυλλο του λευκώματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή