Της ανήκε –έως πρόσφατα– το ωραιότερο ίσως σπίτι της Υδρας. Και μέσα στις σάλες του αρχοντικού αυτού του 18ου αιώνα στο οποίο κατοικούσε αρχικά η οικογένεια Μπουντούρη και επόπτευε το λιμάνι, είχε έργα μεγάλων Ευρωπαίων και Αμερικανών όπως ο Αντι Γουόρχολ και ο Μπράις Μάρντεν. Στην ίδια κατοικία το ζεύγος Λαλάν είχε κάνει για χάρη της μια εκπληκτική sur mesure κατασκευή γύρω από τον κορμό ενός γιγαντιαίου πεύκου που λέγεται ότι ήταν δώρο του βασιλιά Γεωργίου στους Μπουντούρηδες. Η Πολίν, η Βρετανίδα χήρα του επιχειρηματία της «Αρχιρόδον» Ντίνου Καρπίδα, είχε μετατρέψει σε ορμητήριο τέχνης αυτό το τεράστιο αρχοντικό με κήπο και παρεκκλήσιο αλλά και έναν ακόμα χώρο πλάι στη θάλασσα που λειτουργούσε ως γκαλερί. Από το 1996 έως το 2017 έφερνε στον Αργοσαρωνικό μερικές από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες που κινούσαν τα νήματα των διεθνών φορέων.
Οπως ακριβώς η Πέγκι Γκούγκενχαϊμ με το παλάτσο της στη Βενετία, έτσι και εκείνη δεξιωνόταν τους διευθυντές του ΜΟΜΑ, της Tate, εικαστικούς μεγάλου διαμετρήματος, επιμελητές, δημοσιογράφους. Ολοι συναντιόνταν κάθε καλοκαίρι στην Υδρα χάρις στην Πολίν, που αφιέρωνε μια ετήσια έκθεση σε κάποιον νέο, ανερχόμενο δημιουργό.
Τώρα το σπίτι έχει περάσει στα χέρια νέων ιδιοκτητών –μια οικογένεια Ελλήνων που ζουν στην Ελβετία–, ενώ η εκπληκτική συλλογή της Καρπίδα από την Υδρα βγαίνει σε πλειστηριασμό από τον οίκο Sotheby’s του Παρισιού στις 30 και 31 Οκτωβρίου. Για την ίδια τη Βρετανίδα που γεννήθηκε στο Μάντσεστερ, άνοιξε μια μπουτίκ ρούχων στην Αθήνα και είδε τη ζωή της να αλλάζει άρδην με τον γάμο της, είναι ένα τέλος εποχής για τη σχέση της με την Ελλάδα. Ο Ντίνος Καρπίδας είχε ξεκινήσει δειλά τη συλλογή του με κάποια έργα oldmasters αλλά η γνωριμία με τον Αλέξανδρο Ιόλα ήταν καταλύτης για να αρχίσει να αγοράζει έργα των Πικάσο, Μαγκρίτ και άλλων σπουδαίων ομότεχνών τους. Από κοινού το ζεύγος Καρπίδα δημιούργησε με τη συνδρομή του Αλεξανδρινού ένα από τα σπουδαιότερα corpus με έργα που σήμερα θα ήταν αδύνατον να αγοραστούν ξανά από έναν ιδιώτη. Το 2009, λ.χ., η Πολίν πούλησε έναν πίνακα του Γουόρχολ αντί 43 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ είχε αγοραστεί το 1986 έναντι 385.000.
Με τη σειρά της, πάντως, υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια των συμπατριωτών της Βρετανών Young British Artists, δηλαδή του Ντέμιεν Χερστ, της Τρέισι Εμιν, της Σάρα Λούκας και της παρέας τους, που έδιναν συχνά το «παρών» και στην Υδρα. Πολλά από τα έργα τους θα είναι ανάμεσα στα 300 εκθέματα που βγαίνουν στο σφυρί στο Παρίσι για να αποφέρουν πάνω από 11 εκατομμύρια στερλίνες.