Νέσμπο παντού

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε ρεκόρ σπάνε τα αστυνομικά βιβλία του Τζο Νέσμπο στην πατρίδα του, τη Νορβηγία, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Ο ροκ σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας, πολύ δημοφιλής και στη χώρα μας, κατέχει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 6 θέσεις στη 10άδα των νορβηγικών ευπώλητων –ανάμεσά τους οι πρώτες τρεις– της τελευταίας δεκαετίας. Οσο για τη δωδέκατη περιπέτεια του Χάρι Χόλε, αυτή θα κυκλοφορήσει και στα ελληνικά (εκδ. Μεταίχμιο) στις 6 Ιουνίου, συνεχίζοντας από εκεί όπου σταμάτησε η προηγούμενη «Δίψα».

Βραβεία στον Καστανιώτη

Στους συγγραφείς Κώστα Λογαρά για το βιβλίο του «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο» και Αλεξάντρ Γκάταλιτσα για το μυθιστόρημα «Ο Μεγάλος Πόλεμος» απονεμήθηκαν τα βραβεία του περιοδικού « (δε)κατα». Τα δύο βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη και, σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, το μυθιστόρημα του Κ. Λογαρά χαρακτηρίζεται ένα βιβλίο «σκληρό, γυμνό, αδρό, πολύ τολμηρό», με τους αρνητικούς χαρακτήρες του, τον ισοβίτη Μαρίνο Τριάντη και τον 16χρονο εραστή του, «να σε ακολουθούν και αφού κλείσεις το βιβλίο». Για τον «Μεγάλο Πόλεμο» τα στρατιωτικά συμβάντα εξιστορούνται μαζί με τις ιδιωτικές ιστορίες των πολιτών και των προσωπικοτήτων που έπαιξαν ρόλο στην αιματηρή αυτή περίοδο της Ιστορίας και, σύμφωνα με την επιτροπή, «είναι ένα σημαντικό λογοτεχνικό έργο, ένα εναργές πολιτικό ανάγνωσμα που μιλάει, προειδοποιεί και αφυπνίζει».

«Ημέρα ΦΠΑ»

Και οι ελληνικές ενώσεις εκδοτών και βιβλίου ενώνουν τη φωνή τους με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους στην πρωτοβουλία «Ημέρα ΦΠΑ» για τα ψηφιακά βιβλία. Οι ελληνικοί σύλλογοι ζητούν τον εναρμονισμό του ΦΠΑ για τα e-books (24%) με τον ΦΠΑ για τα έντυπα βιβλία (6%) σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία που τέθηκε σε ισχύ στις 4 Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή