Νέα «Σιωπή των αμνών»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από 13 ολόκληρα χρόνια «σιωπής», ο συγγραφέας της «Σιωπής των αμνών», Τόμας Χάρις, θα κυκλοφορήσει το νέο του βιβλίο, «Cari Mora», τον ερχόμενο Μάιο από τις εκδόσεις Grand Central. Ο συγγραφέας έγραψε τη «Σιωπή των αμνών» το 1988, το οποίο έγινε ταινία το 1991 με τον εξαιρετικό Αντονι Χόπκινς στον ρόλο του κανίβαλου δολοφόνου Χάνιμπαλ Λέκτερ. Ο Χάρις έγραψε επίσης τον «Κόκκινο δράκο» και το «Hannibal Rising» το 2006, που αμφότερα μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη. Ηρωίδα του νέου βιβλίου είναι η Cari Mora, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της έκδοσης, έχει μόλις αποδράσει από μια έπαυλη στην οποία φυλάσσονται 25 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό από καρτέλ ναρκωτικών και ζει υπό καθεστώς αστυνομικής προστασίας. Ενας από τους «κυνηγούς» του χρυσού, ωστόσο, που ζει από το να πραγματοποιεί τις βίαιες φαντασιώσεις πλούσιων ανδρών, έχει καταλάβει ποια είναι.

Η νίκη του Στίβεν Κινγκ

Εκατό νέους συνδρομητές εξασφάλισε μια τοπική εφημερίδα του Μέιν σε λίγες μόλις ώρες χάρη στην αφοσίωση των θαυμαστών του Στίβεν Κινγκ (φωτ.). Την περασμένη Παρασκευή, ο συγγραφέας εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατάργηση των κριτικών για βιβλία που είτε είναι έργα συγγραφέων από το Μέιν είτε αναφέρονται ή εκτυλίσσονται στην πόλη, και ενθάρρυνε όσους τον παρακολουθούν στο Twitter να αναδημοσιεύσουν το σχόλιό του με το επιχείρημα ότι «πολλοί από αυτούς τους συγγραφείς εξαρτώνται από τις κριτικές για να αγοράσουν ψωμί και γάλα». Η διοίκηση της εφημερίδας υποσχέθηκε ότι θα ανακαλέσει την απόφασή της εάν 100 από τους θαυμαστές του Κινγκ αγοράσουν ηλεκτρονικές συνδρομές, στόχος που είχε επιτευχθεί έως το πρωί του Σαββάτου.

Καινούργια ζωή για την Αννα

Μια εναλλακτική, πιο αισιόδοξη, εκδοχή της ιστορίας της Αννας Φρανκ αφηγείται ο συγγραφέας David R. Gillham στο νέο βιβλίο του, που κυκλοφορεί αύριο στα αγγλικά από τις εκδόσεις Viking. Η ηρωίδα του «Annelies» απελευθερώνεται από το στρατόπεδο συγκέντρωσης και καταφέρνει να εντοπίσει τον πατέρα της, το μόνο μέλος της οικογένειας που επιβίωσε στ’ αλήθεια. Οργισμένη και ανίκανη να ξεπεράσει τον θάνατο της αδελφής της, η έφηβη Αννα δεν αργεί να αρχίσει να αναρωτιέται ποιος αποκάλυψε την κρυψώνα των Φρανκ στους ναζί. Τελικά όμως βρίσκει ξανά καταφύγιο στο γράψιμο και ξεκινά μια καινούργια ζωή στην Αμερική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή