Η Κούβα τιμά τον Χέμινγουεϊ

Η Κούβα τιμά τον Χέμινγουεϊ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συντήρηση και τη μελέτη του έργου του Ερνεστ Χέμινγουεϊ είναι αφιερωμένο το νέο ίδρυμα που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο σπίτι όπου διέμενε ο συγγραφέας στα προάστια της Αβάνας. «Το εγχείρημα θα είχε υλοποιηθεί πολύ νωρίτερα εάν δεν υπήρχε το αμερικανικό εμπάργκο», παραδέχθηκε ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζιμ Μακ Γκόβερν, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή. Ο Χέμινγουεϊ εγκαταστάθηκε στη φάρμα Vigia το 1939 και, στη διάρκεια της παραμονής του στο κουβανέζικο αγρόκτημα, έγραψε μεταξύ άλλων τα μυθιστορήματα «Ο γέρος και η θάλασσα» και «Νησιά της Καραϊβικής». Εγκατέλειψε τη χώρα το 1960, ένα χρόνο μετά την επανάσταση και λίγους μήνες πριν από την αυτοκτονία του, σε ηλικία 61 ετών, αφήνοντας πίσω χιλιάδες χειρόγραφα, επιστολές, έγγραφα και φωτογραφίες.

Αντίτυπο 90.000 δολαρίων

To «ταπεινό» ποσό των 90.000 δολαρίων απέφερε στον τέως ιδιοκτήτη του ένα σπάνιο αντίτυπο του πρώτου «Χάρι Πότερ» – για την ακρίβεια, ένα από τα μόλις 500 αντίτυπα της πρώτης έκδοσης του μυθιστορήματος για παιδιά και νέους, το οποίο κυκλοφόρησε το 1997 και αρχικά ανήκε στον πρώτο ατζέντη της άσημης ακόμη Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Τη μοναδικότητα του βιβλίου ενισχύουν τα τυπογραφικά λάθη στο οπισθόφυλλο και στο εσωτερικό του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της συγγραφέως, οι πωλήσεις των επτά βιβλίων της σειράς έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατ. αντίτυπα, μεταφρασμένα σε 80 διαφορετικές γλώσσες.

Κερδίστε ένα βιβλίο

Την ευκαιρία να κερδίσουν το βιβλίο της επιλογής τους από το σύνολο των τίτλων των εκδόσεων Κέδρος έχουν μικροί και έφηβοι αναγνώστες, συμμετέχοντας σε ένα διαγωνισμό που διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι αποστείλουν τον τίτλο του βιβλίου, μαζί με το όνομα ή το ψευδώνυμό τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] έως τις 10 το πρωί της 8ης Απριλίου. Τα ονόματα των δέκα νικητών θα ανακοινωθούν στις 9/4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή