Ο Πρινς για τον Πρινς

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη φορά που το κοινό έμαθε για την ύπαρξη της αυτοβιογραφίας του ήταν το 2016, μερικές εβδομάδες πριν από τον ξαφνικό θάνατό του σε ηλικία 57 ετών. Ο Πρινς είχε τότε ανακοινώσει ότι ο εκδοτικός οίκος Random House του έκανε προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί, για την έκδοση ενός βιβλίου με τις αναμνήσεις της ζωής του. Στο εγχείρημα τον βοηθούσε ο αδελφός του Νταν, που, όπως ανέφερε, ήταν αυστηρός κριτής.

Το 2018 η λογοτεχνική ατζέντισσα του Πρινς Εστερ Νιούμπεργκ δήλωσε στο περιοδικό Variety ότι της είχε αφήσει περίπου 50 χειρόγραφες σελίδες, αλλά το βιβλίο παρέμενε σε εκκρεμότητα. Μέχρι χθες, που ο ίδιος οίκος ανακοίνωσε ότι η αυτοβιογραφία, με τίτλο «The Beautiful Ones», πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου. Η έκδοση θα περιλαμβάνει, βεβαίως, τα χειρόγραφα του διάσημου μουσικού, που εξιστορούν τη ζωή του από την παιδική του ηλικία, μαζί με φωτογραφίες από την προσωπική του συλλογή, λευκώματα με σημειώσεις και στίχους τραγουδιών συμπεριλαμβανομένων των ιδιόχειρων σημειώσεων για το περίφημο «Purple Rain», τη μεγάλη επιτυχία του 1984.

Ο Ουελμπέκ σε ρόλο ιππότη

Βγήκε από την αίθουσα των Ηλυσίων δίπλα στη σύζυγό του, με ένα τσιγάρο στο στόμα, με ανοιχτό το σκούρο σακάκι και ελαφρύ περπάτημα. Πριν από λίγες ημέρες ο Μισέλ Ουελμπέκ, συγγραφέας δεινός, προκλητικός και ευπώλητος, προσωπικότητα αμφιλεγόμενη, αλλά σίγουρα άξια προσοχής, χρίστηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής. Τη διάκριση παρέλαβε μπροστά σε περίπου 30 προσκεκλημένους. Ανάμεσά τους o Nικολά Σαρκοζί και ο δήμαρχος του 13ου διαμερίσματος του Παρισιού, όπου ο συγγραφέας κατοικεί και τέλεσε τον γάμο του το 2018, και φυσικά η εκδότριά του από τον οίκο Flammarion.

Οδηγίες από τον Ρόμπερτ Κάρο

To όνομα του 83χρονου Ρόμπερτ Κάρο είναι συνδεδεμένο πέραν των άλλων με δύο μνημειώδεις πολιτικές βιογραφίες, τοτέμ της αμερικανικής δημοσιογραφίας: Το «The Power Broker», που αποκάλυψε τη δράση του Ρόμπερτ Μόουζες, ενός απλού δημοσίου υπαλλήλου που για περίπου 50 χρόνια είχε αναμειχθεί σε όλα τα αναπτυξιακά σχέδια της πόλης, και το «The Years of Lyndon Johnson», που κάνει έναν πλήρη και εις βάθος απολογισμό της ζωής και του έργου του 36ου προέδρου των ΗΠΑ. Ο Ρόμπερτ Κάρο –εκείνος που λένε ότι ποτέ δεν σταματά να θέτει ερωτήσεις– μόλις εξέδωσε ένα τελευταίο βιβλίο, που αυτή τη φορά δεν είναι προϊόν ερευνητικής δημοσιογραφίας. Ωστόσο το «Writing» αποτελεί πολύτιμο βοήθημα για όσους θέλουν να μάθουν τη δουλειά από έναν σπουδαίο δάσκαλο, καθώς περιέχει το απαύγασμα της εμπειρίας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή