Στην τελική ευθεία οι βιβλιοδρόμοι την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Στην τελική ευθεία οι βιβλιοδρόμοι την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 4000 μαθητές και μαθήτριες διαγωνίζονται την Παρασκευή 10 Μαίου, σε 26 εξεταστικά κέντρα σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία συμμετέχοντας στις 21ες ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου που προκηρύσσεται από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση.

Για τις ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2019 επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «Στα ίχνη του μυστηρίου…», προκειμένου η ατομική και ομαδική συμμετοχή να οδηγήσει τους μικρούς Βιβλιοδρόμους σε δημιουργικές περιπέτειες, σε πολλαπλά ευεργετικές περιπλανήσεις γνώσης και φαντασίας, όπου θα ανακαλύψουν αλήθειες και θα αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Στόχος του προγράμματος των ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΩΝ για  παιδιά των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού που φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Γερμανίας, πέρα από τη δημιουργία ισχυρού κινήτρου για την ανάγνωση λογοτεχνικών ή άλλων εξωσχολικών βιβλίων, είναι και η ουσιαστική επαφή με σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς.

Επίσης, η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των παιδιών και η ανάπτυξη του δείκτη συνεργασίας τους είναι ένας επιπλέον στόχος του προγράμματος, καθώς με τους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού προβλέπεται και η ομαδική συμμετοχή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, τηλ. 210 9656200.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή