Νέα για τον «Πάστορα»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία σχετικά με το «χαμένο» αστυνομικό μυθιστόρημα της Χάρπερ Λι αποκαλύπτει η Casey Cep στο νέο βιβλίο της, «Furious Hours», το οποίο κυκλοφορεί στα αγγλικά στις 16 Μαΐου. Η περίπτωση του πάστορα Μάξουελ, που όλα δείχνουν ότι είχε δολοφονήσει τουλάχιστον πέντε κοντινά του πρόσωπα προκειμένου να εισπράξει αποζημιώσεις από ασφάλειες ζωής, ενέπνευσε τη Λι να γράψει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Ο πάστορας». Ηταν μια δύσκολη εποχή για τη βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέα, η οποία δεν είχε καταφέρει να εκδώσει τίποτα, σε διάστημα σχεδόν δύο δεκαετιών μετά την επιτυχία του «Οταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», και υπέφερε κάτω από το βάρος των προσδοκιών των εκδοτών και του κοινού. Ωστόσο, παρότι πιθανότατα πέρασε αρκετά χρόνια δουλεύοντας τον «Πάστορα», κανένας δεν γνωρίζει τι απέγινε τελικά το χειρόγραφο και αν κατάφερε να το ολοκληρώσει.

Ο Νιλ Γιανγκ απολογείται

Εναν απολογισμό της προσπάθειάς του να διασώσει την ποιότητα του ήχου, στον οποίο εκτίθεται το μεγαλύτερο μέρος των μουσικόφιλων ανά των κόσμο, κάνει ο Νιλ Γιανγκ στο επερχόμενο βιβλίο του με τίτλο «To Feel the Music: A Songwriter’s Mission to Save High-Quality Audio», γραμμένο σε συνεργασία με τον Φιλ Μπέικερ. Το βιβλίο εξηγεί «πώς οι δισκογραφικές και τεχνολογικές εταιρείες έκαναν συμβιβασμούς ως προς την ποιότητα του ήχου, που αντί να βελτιώνεται στο πέρασμα του χρόνου, όπως οι υπόλοιπες τεχνολογίες, έχει υποβαθμιστεί», πόσταρε ο συγγραφέας και μουσικός στην ιστοσελίδα του. «Το ζήτημα της βελτίωσης του ήχου με απασχολεί συστηματικά εδώ και δεκαετίες».

Η έκπληξη του Ομπάμα

Τον προβληματισμό του Μπαράκ Ομπάμα στον απόηχο της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ περιγράφει ο ανταποκριτής των New York Times, Πίτερ Μπέικερ, στο νέο βιβλίο του με τίτλο «Ομπάμα: Το κάλεσμα της Ιστορίας». Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι μέλη της ομάδας του Ομπάμα επέρριψαν στη Χίλαρι Κλίντον το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά και ότι ο τέως πρόεδρος έφτασε στο σημείο να αναρωτιέται εάν η πολιτική του ήταν υπερβολικά προοδευτική για τη σημερινή αμερικανική κοινωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή