Νέα βιογραφία του Γκίνσμπεργκ

Νέα βιογραφία του Γκίνσμπεργκ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια λιγότερο προβεβλημένη «ιδιότητα» του Αλεν Γκίνσμπεργκ επικεντρώνεται η νέα βιογραφία του David S. Wills με τίτλο «World Citizen: Allen Ginsberg as Traveller» (Πολίτης του Κόσμου: Ο Αλεν Γκίνσμπεργκ ως ταξιδιώτης) που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Beatdom Books. Αντιπαραβάλλοντας στίχους με αποσπάσματα επιστολών και ταξιδιωτικών ημερολογίων του Αμερικανού ποιητή, ο Wills αναζητεί τα «ίχνη» των πολυάριθμων ταξιδιών του στο έργο του και υποστηρίζει ότι χάρη σε αυτά ανακάλυψε την ποιητική του φωνή. Και πράγματι, από τότε που αποβλήθηκε οριστικά από το Πανεπιστήμιο Columbia, ο Γκίνσμπεργκ αφοσιώθηκε στα ταξίδια και δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο του ποίημα, με τίτλο «Things I’ll Not Do», γραμμένο μόλις μια εβδομάδα πριν από τον πρόωρο θάνατό του, συνιστά μια «λίστα» των τόπων που δεν επρόκειτο να δει ποτέ.

Το φινάλε που όλοι περιμένουν

Ολα δείχνουν ότι οι λάτρεις του τηλεοπτικού Game of Thrones θα έχουν ανακαλύψει το τέλος της σειράς πριν οι πιστοί αναγνώστες του G. R. R. Martin πάρουν επιτέλους στα χέρια τους το βιβλίο που περιμένουν από το 2011. Ο συγγραφέας, που έπαψε να συμμετέχει ενεργά στη συγγραφή των σεναρίων της τηλεοπτικής σειράς μετά τον τέταρτο κύκλο προκειμένου να αφοσιωθεί στα μυθιστορήματά του, έχει παραδεχθεί ότι δεν γνωρίζει ακριβώς τι θα συνέβαινε στο μεγάλο φινάλε. Εκτιμά, πάντως, ότι οι όποιες διαφορές από τη δική του εκδοχή θα οφείλονται κυρίως στην απουσία ορισμένων χαρακτήρων, όπως η Lady Stoneheart, που δεν είναι άλλη από την αναγεννημένη και διψασμένη για εκδίκηση Catelyn Stark.

Εξερευνώντας την απόλυτη σιωπή

Οταν ήταν έφηβη, η δημοσιογράφος Harriet Shawcross πέρασε ένα μεγάλο διάστημα βυθισμένη στη σχεδόν απόλυτη σιωπή. Για τις ανάγκες του βιβλίου της «Unspeakable: Τhe things we cannot say» ταξίδεψε τον κόσμο διερευνώντας τις διαφορετικές «εκφάνσεις» της σιωπής, από τους όρκους ενός παριζιάνικου τάγματος μοναχών έως τους σεισμοπαθείς του Νεπάλ, συζήτησε με ψυχολόγους και θεραπευτές και επισκέφθηκε μια κατασκήνωση, όπου παιδιά με διάφορες μορφές κοινωνικής φοβίας μαθαίνουν να την αντιμετωπίζουν με τη βοήθεια κάπως ανορθόδοξων μεθόδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή