Η «Μαύρη γάτα» μεγαλώνει

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τα κλασικά έργα «Ο κόκκινος κύκλος» του Edgar Wallace και «Δεν θα κοιμηθείς ξανά» της P. D. James συμπληρώνεται η σειρά vintage αστυνομικής λογοτεχνίας «Μαύρη γάτα» των εκδόσεων Αλεξάνδρεια. Ο Edgar Wallace γεννήθηκε τo 1875 στο Γκρίνουιτς του Λονδίνου. Αφού άλλαξε διάφορες δουλειές, κατατάχθηκε στα 20 του στον βρετανικό στρατό. Εργάστηκε ως πολεμικός ανταποκριτής, αρχικά για το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και κατόπιν για την εφημερίδα Daily Mail.

Το 1904, καλύπτοντας τον πόλεμο Ρωσίας – Ιαπωνίας, ήρθε σε επαφή με τον κόσμο των μυστικών πρακτόρων και του γεννήθηκε η ιδέα για το βιβλίο του «Οι τέσσερις δίκαιοι», το οποίο εκδόθηκε τον επόμενο χρόνο και τον έκανε διάσημο. Εργαζόμενος τα πρώτα χρόνια και ως αστυνομικός συντάκτης, παρήγαγε με φρενήρεις ρυθμούς εκατοντάδες νουβέλες, διηγήματα, άρθρα και θεατρικά έργα, ενώ πάνω από 160 κινηματογραφικές ταινίες έχουν στηριχθεί σε δικές του ιστορίες. Υπήρξε έτσι ο δημοφιλέστερος συγγραφέας, μετά τον Ντίκενς, στην Αγγλία του Μεσοπολέμου, απέκτησε δε τον εντυπωσιακό τίτλο «ο βασιλιάς των θρίλερ».

Η Phylis Dorothy James, περισσότερο γνωστή ως P.D. James, είναι συγγραφέας αστυνομικών ιστοριών και ιστοριών μυστηρίου. Γεννήθηκε το 1920 στην Οξφόρδη και πέθανε το 2014. Λόγω οικονομικών προβλημάτων, χρειάστηκε να αφήσει το σχολείο για να εργαστεί, πρώτα στην εφορία, έπειτα στο θέατρο, αργότερα στη διοίκηση νοσοκομείου και τέλος στη δημόσια διοίκηση. Εχοντας ξεκινήσει από τα χρόνια του νοσοκομείου, αφιερώθηκε αποκλειστικά στο γράψιμο μετά τη συνταξιοδότησή της από τη δημόσια εγκληματολογική υπηρεσία.

«Για φαντάσου…» σε όλη την Ελλάδα

Και αυτό το καλοκαίρι η «Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας» με τίτλο «Για φαντάσου…», της Εθνικής Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και το Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, θα ταξιδέψει ξανά σε όλη την Ελλάδα με μια ξεχωριστή σειρά δημιουργικών εργαστηρίων. Τα εργαστήρια δημιουργήθηκαν από καταξιωμένους συγγραφείς, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές και καλλιτέχνες. Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών, τα οποία θα ανακαλύψουν την ομορφιά της ανάγνωσης με έναν τρόπο ανάλαφρο, ποιητικό σαν παιχνίδι, που θα κεντρίσει και θα καλλιεργήσει τις αισθήσεις, τη φαντασία και τον συναισθηματικό τους κόσμο (www.network.nlg.gr).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή