Για την ανάκτηση της αυτοπεποίθησης

Για την ανάκτηση της αυτοπεποίθησης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πιστεύω σθεναρά ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να επιστρέψει στις πρώτες γραμμές των κρατών που κοιτούν μπροστά, στην επόμενη κυβερνητική τετραετία», λέει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Η Ελλάδα επιστρέφει», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. «Οφείλουμε όμως να πιστέψουμε στην ανάγκη της Ενωμένης Ευρώπης. Να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό, είτε δεξιό είτε αριστερό. Να δούμε πέρα από τον έλεγχο των ανθρώπινων ροών της μετανάστευσης. Να αναστήσουμε την οικονομία μειώνοντας τους φόρους και εξυγιαίνοντας τον κρατικό μηχανισμό. Το κρίσιμο θα είναι η εμπέδωση ενός νέου προτύπου παραγωγής. Στραμμένου στις εξαγωγές και στην υψηλή προστιθέμενη αξία, με ανοικτές τις αγορές, νέο συνταξιοδοτικό σύστημα που θα εμπιστευθούν οι νέοι άνθρωποι και θα εισαγάγει την ανταποδοτικότητα των εισφορών. Μπορούμε να γιορτάσουμε την επέτειο του 1821 σε μια χώρα που θα έχει ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή της». Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ. στον νότιο τομέα της Β΄ Αθηνών.

Ενας ύμνος στην πρόοδο

Η «Μορφωμένη» («The Educated») είναι το διεθνές μπεστ σέλερ της Αμερικανίδας Τάρα Γουέστοβερ. Πρόκειται για αυτοβιογραφία που έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς υμνεί την ατομική προσπάθεια για πρόοδο και ελευθερία. Είναι η ιστορία ενός κοριτσιού γεννημένου σε οικογένεια Μορμόνων, που πηγαίνει στο σχολείο με όλες τις προκαταλήψεις και την άγνοια του περιβάλλοντός της. «Θα μπορούσε κανείς να την πει με πολλά ονόματα αυτή την ατομικότητα», λέει η Τάρα Γουέστοβερ. «Μετασχηματισμό. Μεταμόρφωση. Αναλήθεια. Προδοσία. Εγώ την ονομάζω μόρφωση». Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 10 Ιουλίου από τις εκδόσεις Ικαρος σε μετάφραση Μαρίας Φακίνου.

Δημοπρασία σπάνιων βιβλίων

Το 65% των λαχνών με τζίρο πάνω από 350.000 ευρώ πωλήθηκε στην πρόσφατη (28/6) δημοπρασία σπάνιων βιβλίων, χειρογράφων, εγγράφων και χαρακτικών που διενήργησε ο οίκος Βέργος. Ξεχώρισαν: το πολύ προσεγμένο μαθηματικό χειρόγραφο (1796) που πιστεύεται ότι αποτελεί παραλλαγή έργου του Νικ. Θεοτόκη (9.786 ευρώ)· το σημαντικότατο τετράδιο με 12 αυτόγραφα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, ένα από τα 9 τετράδια του είδους που έχουν εντοπιστεί (79.508 ευρώ)· ο σπανιότατος χάρτης της υδρογείου που επιμελήθηκε ο Ανθιμος Γαζής (1800), του οποίου είναι γνωστά 4 μόνο άλλα αντίτυπα (40.366 ευρώ), κ.ά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή