Νέα μετάφραση για την «Αγαπημένη»

Νέα μετάφραση για την «Αγαπημένη»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμικό είναι το πρόγραμμα των εκδόσεων Παπαδόπουλος για το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019. Στη λογοτεχνία, μετά τα μυθιστορήματα «Γυρισμός» και «Jazz», κυκλοφορεί το εμβληματικό έργο της Τόνι Μόρισον «Αγαπημένη», μια ιστορία που εκτυλίσσεται στα μέσα του 19ου αιώνα στο Κεντάκι και είναι ένα γοητευτικό παραμύθι με ήρωες, εξεγερμένους μαύρους, απελπισμένους, ερωτευμένους, παντοδύναμα πνεύματα (βραβείο Πούλιτζερ, 1988), σε νέα μετάφραση της Κατερίνας Σχινά. Τα έργα της βραβευμένης με Νομπέλ Λογοτεχνίας και Πούλιτζερ συγγραφέως, που απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών στις 5 Αυγούστου 2019, θα διατίθενται εφεξής κατ’ αποκλειστικότητα από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Η λογοτεχνία επί σκηνής

Το φετινό κεντρικό θέμα του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου «Η λογοτεχνία επί σκηνής», και το πόσο ισχυρά έχει επιδράσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και τη μουσική, θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη στις 6.30 μ.μ. στον χώρο εκδηλώσεων της σκηνής «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». Στο στρογγυλό τραπέζι, τον ρόλο του συντονιστή θα έχει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος (φιλόλογος, κριτικός θεάτρου). Θα μιλήσουν οι: Θανάσης Παπαγεωργίου (σκηνοθέτης, ηθοποιός), Παναγιώτης Μέντης (συγγραφέας), Χαρά Μπακονικόλα (ομότιμη καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθηνών), Δήμητρα Χατούπη (ηθοποιός), Δήμος Αβδελιώδης (σκηνοθέτης).

Αναμνήσεις από το Θέατρο Τέχνης

Για τρίτη χρονιά συμμετέχει το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, και φέτος, εκτός από το καθιερωμένο περίπτερο με συλλεκτικές αφίσες και προγράμματα που διατίθενται στο κοινό, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του λευκώματος «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998», με ανέκδοτες φωτογραφίες από τις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης στην Επίδαυρο, τραβηγμένες από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη του Θεάτρου Τέχνης Κωστή Καπελώνη. Η παρουσίαση του λευκώματος θα γίνει την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ., από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Ευανθία Στιβανάκη. Τις αναμνήσεις τους θα μοιραστούν με το κοινό η Ρένη Πιττακή (φωτ.), η Κάτια Γέρου, ο Παντελής Παπαδόπουλος, ο Κυριάκος Κατζουράκης, που συμμετείχαν σε πολλές παραστάσεις της περιόδου 1985-1998, και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη. Είναι μια ευκαιρία να συναντηθούν όσοι συμμετείχαν στις παραστάσεις με τους φίλους του Θεάτρου Τέχνης. Ο Σταύρος Σιόλας θα θυμίσει τραγούδια που γράφτηκαν για το Θέατρο Τέχνης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή