Απώλεια και φθορά

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια παρέα φοιτητών, ένα καλοκαίρι του ’90, κάνει ελεύθερο κάμπινγκ, όταν ο Νικόλας, ο πιο χαρισματικός απ’ όλους, πνίγεται στην προσπάθειά του να βγάλει έναν ροφό από τη θάλασσα. Ο πατέρας πενθεί τον γιο του· οι φίλοι θυμούνται και εξιδανικεύουν τον πεισματάρη φίλο τους. Είκοσι χρόνια αργότερα, οι ίδιοι άνθρωποι ξαναβρίσκονται στο νησί για το μνημόσυνο του Νικόλα και αναλογίζονται τις δικές τους καθημερινές ασφυξίες και απώλειες. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ξένια Κουναλάκη παρουσιάζει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Οξυγόνο» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις, το Σάββατο 7/12, στις 7.30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι). Μαζί της θα συζητήσουν οι Αντώνης Καραμπάτζος, Νίκη Λυμπεράκη, Γιώργος Τσακνιάς.

Από τον Τζομπς, στον Κουκ

Ο θάνατος του Στιβ Τζομπς το 2011 άφησε μεγάλο κενό σε μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες όλων των εποχών και οι περισσότεροι τότε πίστευαν ότι ήταν δυσαναπλήρωτο. Αλλωστε, ο Τζομπς δεν ήταν απλώς ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Apple αλλά η ζωντανή ενσάρκωση ενός εταιρικού σήματος παγκόσμιας εμβέλειας. Και όμως ο Τιμ Κουκ που ανέλαβε το τιμόνι της εταιρείας, όχι μόνο τα κατάφερε αλλά επτά χρόνια μετά, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Λιάντερ Κέινι στο βιβλίο «Τim Cook. Η ιδιοφυΐα που ανέβασε την Apple στο επόμενο επίπεδο» (εκδ. Ψυχογιός), τα πράγματα στην Apple δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Η μετοχή της έχει τριπλασιαστεί, κάνοντάς την την πρώτη εταιρεία αξίας ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Ο Κέινι αφηγείται την ιστορία ενός άντρα που προσπάθησε να αντικαταστήσει κάποιον αναντικατάστατο.

Η επιστροφή της Σιδηράς Κυρίας

Ο τρίτος και τελευταίος τόμος της μνημειώδους βιογραφίας της Μάργκαρετ Θάτσερ από τον Τσαρλς Μουρ, ένα έργο 2.700 σελίδων συνολικά, μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Alfred A. Knopf. Με τίτλο «The Authorized Biography – Herself Alone», το βιβλίο επικεντρώνεται στην περίοδο της πολιτικής δράσης της Σιδηράς Κυρίας από το 1987 έως το 1990.

Ο συγγραφέας κατορθώνει να δημιουργήσει ένα συναρπαστικό και αποκαλυπτικό πολιτικό δράμα. Ως επίσημος βιογράφος της και διάσημος δημοσιογράφος ο Μουρ είχε πρόσβαση σε πλούσιο υλικό –έγγραφα και συζητήσεις–, στοιχεία που κανείς άλλος από τους ιστορικούς αναλυτές του θατσερισμού δεν είχε ποτέ στη διάθεσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή