Δημοσιογράφοι και συγγραφείς: τρία νέα βιβλία από τους συναδέλφους της «Κ»

Δημοσιογράφοι και συγγραφείς: τρία νέα βιβλία από τους συναδέλφους της «Κ»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι τύχη το να έχεις καλούς συναδέλφους, που εξελίσσονται προσωπικά και επαγγελματικά, με πείσμα και συνέπεια. Το πνεύμα που επικρατεί σε ένα εργασιακό περιβάλλον, μας καθορίζει. Η πρόοδος μπορεί να γίνει μεταδοτική όταν βλέπεις τον διπλανό σου να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, όχι μόνο στο στενό πλαίσιο της δουλειάς, αλλά στο ξεδίπλωμα των χαρισμάτων του. Στην «Κ», εμείς στο πολιτιστικό τμήμα έχουμε ευτυχήσει να αποτελούμε μια δεμένη ομάδα ετών, με πολλά μέλη της να ξεχωρίζουν, όχι μόνο ως δημοσιογράφοι, αλλά και ως συγγραφείς. Μετά τον Ηλία Μαγκλίνη και το καινούργιο του βιβλίο, «Είμαι όσα έχω ξεχάσει», ο Νίκος Βατόπουλος και η Τασούλα Επτακοίλη παρουσίασαν τα δικά τους βιβλία πριν από λίγες ημέρες.

Δημοσιογράφοι και συγγραφείς: τρία νέα βιβλία από τους συναδέλφους της «Κ»-1

Ο Νίκος Βατόπουλος ανάμεσα στον Νώντα Παπαγεωργίου και τη Λίνα Νικολακοπούλου.

Ο Νίκος Βατόπουλος είναι ο δημοσιογράφος που έμαθε στη νεότερη γενιά να βλέπει την Αθήνα με άλλο βλέμμα. Η αγάπη του προς την αρχιτεκτονική κληρονομιά, τον ώθησε να λειτουργήσει ως σκαπανέας για την κάλυψη τέτοιων θεμάτων. Στο καινούργιο συγγραφικό του εγχείρημα, «Οπου και να ταξιδέψω… Περπατώντας σε 24 πόλεις», από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, αναζητεί, μέσα από τα κελύφη των κτιρίων, θραύσματα αστικού πολιτισμού. Προσωπικά μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο ενώνει τις κουκκίδες (σκέψεις, φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία, τεκμήρια) για να μας δείξει ότι οι ελληνικές πόλεις αποτελούν αστερισμούς. Είναι εκεί μπροστά μας, αλλά δεν είχαμε πάρει χαμπάρι τη λάμψη τους. Ισως διότι δεν είχαμε ποτέ την υπομονή να τις περπατήσουμε, να δούμε το συνολικό μέσα από το αποσπασματικό. Από την Ερμούπολη μέχρι την Αμφισσα και από την Τρίπολη μέχρι τον Βόλο, ο συνάδελφος φτιάχνει έναν νέο χάρτη περιήγησης.

Δημοσιογράφοι και συγγραφείς: τρία νέα βιβλία από τους συναδέλφους της «Κ»-2

Π. Σταθακοπούλου, Δ. Μιχαηλίδου, Τ. Επτακοίλη, Φ. Τσαλίκογλου και Δ. Σεβαστάκης.

Η Τασούλα Επτακοίλη, επίσης έχει δώσει εξαιρετικά συγγραφικά δείγματα στο παρελθόν, τόσο με το βιβλίο «Το άλλο μου ολόκληρο» και την ποιητική συλλογή «Η γυναίκα στο ασανσέρ», όσο και με τρία βιβλία για παιδιά – και όχι μόνο: «Ο Γουργούρης», «Ο Γκάρης» και «Η τσαγιέρα που ανθίζει». Τώρα, ήρθε η ώρα του μυθιστορήματος «Κέρμα στον αέρα», από τον Καστανιώτη, να βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Στις σελίδες του πρωταγωνιστούν δέκα πρόσωπα, μέσα σε οκτώ δεκαετίες, και ο αναγνώστης παρακολουθεί μια ημέρα από τη ζωή τους. Είναι μια σπονδυλωτή αλλά ταυτόχρονα συνεκτική αφήγηση, που λειτουργεί πολυπρισματικά, σχηματίζοντας στο τέλος το όλον. Διαβάζοντας το βιβλίο καταλαβαίνει κανείς πώς η δημοσιογραφική της πορεία την καθόρισε στο να πυκνώνει το νόημα, αλλά και να συνδέει το corpus των ιστοριών. Ολοι εμείς στην «Κ» είμαστε πολύ υπερήφανοι και τους ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή