Η βαρώνη αποχωρεί

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποχώρησε από τη θέση της προέδρου του ιδρύματος που απονέμει το λογοτεχνικό βραβείο Μπούκερ η βαρώνη Ελενα Κένεντι. Επειτα από πενταετή θητεία, στη διάρκεια της οποίας το βραβείο δόθηκε για πρώτη φορά εξ ημισείας σε δύο συγγραφείς (το 2019, στις Μάργκαρετ Ατγουντ και Μπερναρντίν Εβαρίστο) και η εταιρεία Man Group ολοκλήρωσε τη χορηγία της στο ίδρυμα, η Κένεντι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί προκειμένου να επικεντρωθεί στον ρόλο της προέδρου του Ινστιτούτου του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, θέση που της ανατέθηκε το προηγούμενο έτος. Το πρόσωπο που θα τη διαδεχθεί αναμένεται να ανακοινωθεί προσεχώς.

Εφυγε από τη ζωή ο Κρίστοφερ Τόλκιν

Ηταν ο τρίτος και νεότερος γιος του ανθρώπου που συνέλαβε τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη διόρθωση κειμένων σε ηλικία πέντε ετών, όταν ο πατέρας του του υποσχέθηκε ένα μικρό χαρτζιλίκι για κάθε λάθος που εντόπιζε. Μικρή εντύπωση προκαλεί, επομένως, το γεγονός ότι μετά τον θάνατο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, το 1973, ο γιος του, Κρίστοφερ, ανέλαβε την εκδοτική επιμέλεια των έργων του. Ειδικά το «Σιλμαρίλλιον», που ο Τόλκιν ο πρεσβύτερος επεξεργαζόταν σε όλη του τη ζωή, ολοκληρώθηκε από τον Κρίστοφερ και από το 1977, που εκδόθηκε, έφτασε να γίνει διεθνές μπεστ σέλερ. Την περασμένη Παρασκευή, ο Κρίστοφερ Τόλκιν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών. Σύμφωνα με τον Τσάρλι Ρεντμέιν, διευθύνοντα σύμβουλο των εκδόσεων HarperCollins UK, «ήταν τιμή και προνόμιο να εργάζεσαι μαζί του».

Με αφορμή το ποδόσφαιρο

Από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Ροναλντίνιο έως τον Μέσι, τον Ρονάλντο και τον Φαν Ντάικ, ο καταξιωμένος δημοσιογράφος του αθλητικού ρεπορτάζ Χρήστος Σωτηρακόπουλος συνάντησε σχεδόν όλους αυτούς που έγραψαν τη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία. Τις εμπειρίες του κατέγραψε στο βιβλίο με τίτλο «#FootballTalk. Κουβέντα με τους σταρ για μπάλα και… άλλα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος και το οποίο θα παρουσιάσει στον Ιανό (Σταδίου 24) την Πέμπτη 23/1 στις 6 μ.μ. Για το βιβλίο ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή