Για να γράφουμε καλύτερα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεμινάριο με στόχο τόσο την καλύτερη χρήση της γλώσσας γενικώς όσο και τη γλωσσική βελτίωση των κειμένων που όλοι και όλες καλούμαστε συχνά να γράψουμε, για διάφορους λόγους και με διάφορες αφορμές –από το πιο απλό προσωπικό ή υπηρεσιακό σημείωμα έως ένα υπόμνημα ή μια εισήγηση ενώπιον ακροατηρίου–, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στον Ταύρο.Το εισαγωγικό αυτό σεμινάριο (16 ώρες) θα επικεντρωθεί σε ζητήματα όπως η στίξη, η σύνταξη αλλά και η χρήση των σωστών γραμματικών τύπων. Εμφαση θα δοθεί σε ευρέως διαδεδομένα λάθη και στη δυνατότητα αποφυγής τους, σε ορολογία αλλά και προβλήματα που σχετίζονται με κείμενα ιστορικού περιεχομένου. Η συμμετοχή στο σεμινάριο, το οποίο θα παρουσιάσει ο επιμελητής εκδόσεων, μεταφραστής και συνεργάτης του ΠΙΟΠ Ανδρέας Παππάς, είναι δωρεάν. Εναρξη στις 5 Φεβρουαρίου (ώρες 17.30-19.30). Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένων θέσεων (τηλ. 210-34.18.011, Δευτ.-Παρ. 9.00-17.00).

Η Μισέλ Ομπάμα κέρδισε το Γκράμι

Αφησε πίσω της τον κινηματογραφιστή Τζον Γουότερς, τους μουσικούς των Beastie Boys Μάικλ Ντάιαμοντ και Ανταμ Χόροβιτς και άλλους καλλιτέχνες συνυποψηφίους της και η Μισέλ Ομπάμα κέρδισε το Γκράμι για το Best Spoken Word Album, για το audiobook του αυτοβιογραφικού βιβλίου της «Becoming», το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις AΘens Bookstore. Το βραβείο αφορά την αφήγηση, την ποίηση και προφανώς τα audiobooks, που γνωρίζουν μεγάλη αποδοχή και επιτυχία στο εξωτερικό. Το ίδιο βραβείο είχε κερδίσει ο Μπαράκ Ομπάμα το 2008 για το βιβλίο «The audacity of hope» και η Χίλαρι Κλίντον το 1997 για το «It takes a village».

Διάκριση για το «Μαουτχάουζεν»

Με το γαλλικό βραβείο μεταφρασμένης λογοτεχνίας Prix du Livre Etranger 2020 France της εβδομαδιαίας εφημερίδας Journal du Dimanche τιμήθηκε η μετάφραση του βιβλίου «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος και στα γαλλικά από τις εκδόσεις Albin Michel. Στο βιβλίο ο Καμπανέλλης περιγράφει τον έρωτα δύο κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, στο οποίο φυλακίστηκε και ο ίδιος κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή