80 χρόνια Εθνική Λυρική Σκηνή

80 χρόνια Εθνική Λυρική Σκηνή

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

80 χρόνια Εθνική Λυρική Σκηνή

Με την κυκλοφορία μιας δίγλωσσης αφιερωματικής έκδοσης, η ΕΛΣ τιμάει την ιστορία των 80 χρόνων της. Μέσα στις 664 σελίδες της  καταγράφεται με ιστορική ακρίβεια και λεπτομερή τεκμηρίωση η πορεία του μοναδικού ελληνικού λυρικού θεάτρου, από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’40 έως σήμερα. Πάνω από 1.000 φωτογραφίες –και από αυτές πάνω από 300 σπάνιες ή και ανέκδοτες– δίνουν στον αναγνώστη μια αντιπροσωπευτική εικόνα της καλλιτεχνικής δραστηριότητας που έλαβε χώρα μέσα στις οκτώ πρώτες δεκαετίες της ζωής της ΕΛΣ. Από την προσεχή Πέμπτη (5/3) –ημέρα συμπλήρωσης των 80 ετών της ΕΛΣ– η έκδοση θα διατίθεται στα ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, στο SNFCC Shop και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Yλοποιήθηκε με τη στήριξη της δωρεάς του ΙΣΝ για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

H βιογραφία ενός άλλου Kaiser

Το 2018, ο Καρλ Λάγκερφελντ έδωσε μια σειρά συνεντεύξεων στη Γαλλίδα δημοσιογράφο Ραφαέλ Μπακέ για ένα άρθρο που προετοίμαζε για την εφημερίδα Le Monde. Το άρθρο δεν γράφτηκε ποτέ, αλλά αυτές οι συνεντεύξεις αποτέλεσαν τη βάση μιας βιογραφίας που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Kaiser Karl», η πρώτη του μεγάλου Γερμανού σχεδιαστή που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου ένα χρόνο. Το βιβλίο αφηγείται τη μυθική ζωή και τη σταδιοδρομία ενός από τους πιο διάσημους και επιδραστικούς ανθρώπους της σύγχρονης μόδας παγκοσμίως, από την παιδική του ηλικία μέχρι τα χρόνια της μεγάλης δόξας στον οίκο Chanel.

Δύο νέες εκδόσεις

Η σειρά «Εκδόσεις» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης έφθασε τις 44 δημοσιεύσεις και παρουσιάζει δύο νέες εκδόσεις της. H μία είναι ο επιστημονικός κατάλογος της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης του μουσείου με τίτλο «Από τον Νότο στον Βορρά. Αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο», μια έκδοση 400 σελίδων, πλούσια εικονογραφημένη, με 12 επιστημονικά κείμενα και 363 λήμματα, που φωτίζουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό επεισόδιο στην ιστορία και στην εξέλιξη του βορειοελλαδικού χώρου. Η δεύτερη έκδοση που κυκλοφόρησε είναι το «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 10+ χρόνια (2006-2019)», ένα επετειακό λεύκωμα στο οποίο μέσα από σύντομα κείμενα και πλούσιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό αποτυπώνεται η πολύπλευρη δράση του μουσείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή