ΒΙΒΛΙΟ

Οι «Αναγνώσεις» του ΚΠΙΣΝ

Οι «Αναγνώσεις» του ΚΠΙΣΝ

Με Βιζυηνό ξεκινά αύριο στις 7 μ.μ. η νέα σειρά «Αναγνώσεις» του ΚΠΙΣΝ (#snfccAtHome, SNFCC.org), στην οποία διακεκριμένοι Ελληνες ηθοποιοί διαβάζουν διηγήματα, νουβέλες, πεζογραφήματα, καθώς και έργα παιδικής λογοτεχνίας, όλα κείμενα-ορόσημα των ελληνικών γραμμάτων. Μέσα από αυτά τα εβδομαδιαία ραντεβού, στόχος της σειράς είναι να επανασυστήσει στο κοινό ιδρυτικά κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας με έναν τρόπο οικείο και πολύ προσωπικό. Στο «Μένοντας σπίτι», καθένας από τους ηθοποιούς ηχογραφεί τα επεισόδια της σειράς με «χειροποίητο» τρόπο, τηρώντας τη συνθήκη της περιόδου που διανύουμε. Για τη Μεγάλη Τετάρτη, η Αννα Κοκκίνου (φωτ.) ηχογράφησε τον «Μοσκώβ Σελήμ» του Γιώργου Βιζυηνού στο καμαρίνι της, στο θέατρο Σφενδόνη.

Η λογοτεχνία με τη δική της φωνή
Διαβάζουν αποσπάσματα από τα βιβλία τους, πεζογραφία και ποίηση, και μας τα προσφέρουν ως δώρο «χειροποίητο» αυτή την παράξενη εβδομάδα του Πάσχα. Τριάντα συγγραφείς –Σταύρος Ζουμπουλάκης, Χρήστος Χωμενίδης, Λένα Διβάνη, Ερση Σωτηροπούλου κ.ά.– και τριάντα κείμενα ενταγμένα στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας παρουσιάζει ο ραδιοσταθμός Αθήνα 9,84. Το πρόγραμμα είναι πολύ πλούσιο, με 6 συγγραφείς κάθε μέρα που εναλλάσσονται ανά δίωρο από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή. Στο site του σταθμού www.athina984.gr μπορείτε να ακούσετε όλα τα αποσπάσματα.

Ανατροπές στην… κυκλοφορία
Ανατροπές στη λειτουργία του Lonely Planet έφερε ο κορωνοϊός, με αποτέλεσμα η εταιρεία να οδηγείται στο κλείσιμο των γραφείων της στο Λονδίνο και στη Μελβούρνη και σε περικοπές στα γραφεία της στον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης, εκτός από τη διακοπή κυκλοφορίας του ομώνυμου ταξιδιωτικού περιοδικού θα μειώσει και τους υπόλοιπους τίτλους που εκδίδει, όπως παιδικά βιβλία. Θα συνεχίσει, ωστόσο, την έκδοση ταξιδιωτικών οδηγών. Η εταιρεία Lonely Planet ιδρύθηκε το 1973 από τους Τομ και Μορίν Γουίλερ. Πέρασε στα χέρια του BBC και το 2013 αγοράστηκε από την NC2 Media.