Το μυστήριο της νόσου που σκότωσε τον Ταντέους

Το μυστήριο της νόσου που σκότωσε τον Ταντέους

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόσπασμα από τη νουβέλα «Το χρώμα από το διάστημα»:

Στις 19 Οκτωβρίου ο Ναούμ εμφανίστηκε στο σπίτι του Αμι φοβερά ταραγμένος, φέρνοντας φρικτά νέα.

Ο θάνατος είχε βρει τον Ταντέους στο δωμάτιό του στη σοφίτα· το τέλος του μάλιστα ήταν τόσο άσχημο που δεν γινόταν να αναφερθεί με λεπτομέρειες.

Ο Ναούμ έσκαψε έναν τάφο στο περιφραγμένο χωράφι πίσω από το αγρόκτημα για να θάψει εκεί τον νεκρό γιο του.

Ηταν αδύνατον ο φορέας της μολυσματικής νόσου να βρήκε πρόσβαση στο δωμάτιο απ’ έξω, γιατί τόσο το μικρό καγκελόφραχτο παράθυρο όσο και η κλειδωμένη πόρτα παρέμεναν απαραβίαστα, όμως και σ’ αυτή την περίπτωση συνέβη ό,τι και με τα πλάσματα στον αχυρώνα.

Παρόλο που ο Αμι και η γυναίκα του έκαναν ό,τι μπορούσαν για να παρηγορήσουν τον συντετριμμένο φίλο τους, δεν μπόρεσαν να μη νιώσουν σύγκρυο στη σκέψη πως καθετί που είχε σχέση με τους Γκάρντνερ κουβαλούσε μια φρίκη και η παρουσία και μόνο κάποιου από κείνο το σπίτι έμοιαζε να φέρνει μαζί της μια παγερή πνοή από περιοχές ακατονόμαστες και αδιανόητες…

Ο Αμι συνόδευσε τον Ναούμ πίσω στο κτήμα του κι έκανε ό,τι μπορούσε για να ηρεμήσει τον μικρό Μέρβιν που έκλαιγε ασταμάτητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή