Προς επανεκκίνηση η αγορά βιβλίου

Προς επανεκκίνηση η αγορά βιβλίου

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την επόμενη εβδομάδα ο εκδοτικός οίκος Πατάκη βάζει μπροστά τις μηχανές στα τυπογραφεία με νέες εκδόσεις Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, δίνοντας τον τόνο στην επανεκκίνηση της αγοράς του βιβλίου που χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό.

Στις πρώτες εκδόσεις που ανακοινώθηκαν, χθες, περιλαμβάνεται το πολυαναμενόμενο βιβλίο του Χρήστου Χωμενίδη «Ο Βασιλιάς της», το οποίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει μέσα στον Μάρτιο. Ο αναγνωρισμένος συγγραφέας δίνει φωνή στον παρεξηγημένο ήρωα της Ιλιάδας, τον Μενέλαο, ο οποίος λέει τη δική του αλήθεια για την ιστορία της Ωραίας Ελένης.

Την ίδια μοίρα είχε και το βιβλίο της Μαρίας Λαϊνά «Τι όμορφη που είναι η ζωή». Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας για τον χρόνο που περνάει και τα συναισθήματα που αλλάζουν, το οποίο περιμένει να βγει από τις αποθήκες του Πατάκη και να μπει στα ράφια των βιβλιοπωλείων –καλώς εχόντων των πραγμάτων– τον επόμενο μήνα.

«Ξεκινάμε την έκδοση των βιβλίων μας για τον Απρίλιο και τον Μάιο και θα συνεχίσουμε μέχρι και τον Ιούλιο», τονίζει στην «Κ» η εκδότρια Αννα Πατάκη, προσθέτοντας ότι η αγορά του βιβλίου ζημιώθηκε αυτή την περίοδο, αν και το ίδιο το βιβλίο βγήκε κερδισμένο. «Νομίζω ο κόσμος κοίταξε το βιβλίο με μεγαλύτερη συγκέντρωση. Χαρήκαμε που οι πωλήσεις μας, όσες λίγες έγιναν, ήταν από βιβλία καταλόγου». Ο εκδοτικός οίκος δεν αδράνησε την περασμένη περίοδο εκδίδοντας το επίκαιρο «Περί μετάδοσης» του Ιταλού Πάολο Τζιορντάνο.

Μέσα στον Μάιο ο εκδοτικός οίκος προγραμματίζει ακόμα την έκδοση του βιβλίου «Ελλάδα: Η βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους» του γνωστού ελληνιστή Ρόντρικ Μπίτον σε μετάφραση Μενέλαου Αστερίου, το εμβληματικό ποίημα του Τ. Σ. Ελιοτ «Η άγονη Γη» σε μετάφραση, εισαγωγή και σημειώσεις του Χάρη Βλαβιανού και η «Επικίνδυνη γραφή: Σκέψεις για τη ζωή, την τέχνη, τη λογοτεχνία» του Τζέιμς Τζόις, σε μετάφραση της Αννας Παπασταύρου.

Ο Σωτήρης Δημητρίου ετοιμάζει το βιβλίο «Ουρανός από άλλους τόπους», μια πρωτοπρόσωπη αφήγηση για την Ηπειρο, ο Κώστας Σταμάτης μια ανθολόγηση για την ποίηση του 1821, ενώ υπό έκδοση είναι το νέο βιβλίο του Κώστα Καβανόζη «Τζάμπα η παράταση», το βιβλίο της Κατερίνας Λυμπεροπούλου «Χάρης Λυμπερόπουλος: Κοντά στον αιώνα. Συνομιλώντας με τον πατέρα μου» και του Πάνου Καρνέζη «Είμαστε όλοι πλασμένοι από χώμα».

Σε νέα μετάφραση από την Αθηνά Δημητριάδου θα κυκλοφορήσει «Ο φύλακας στη σίκαλη» του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ και αργότερα περισσότερα έργα του συγγραφέα, ενώ στα ελληνικά θα μεταφραστεί για πρώτη φορά «Ο απατεώνας: οι μεταμορφώσεις» του Χέρμαν Μέλβιλ σε μετάφραση Χαράλαμπου Γιαννακόπουλου. Αργότερα θα κυκλοφορήσουν επίσης οι «Αυτόχειρες παρθένοι» του Τζέφρι Ευγενίδη, το νέο μυθιστόρημα του Τζορτζ Πελεκάνος, έργα των Τόμας Μαν, Ορχάν Παμούκ και του Ντάνιελ Μέντελσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή