Η επιστολή των εκδοτών

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλαν οι τρεις ενώσεις των Ελλήνων εκδοτών, διαμαρτυρόμενες για τη «θλιβερή εξαίρεση» του κλάδου του βιβλίου από τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού. Οι εκδότες προτείνουν την αγορά βιβλίων από τις δημόσιες βιβλιοθήκες μέσω βιβλιοπωλείων, τη διάθεση κουπονιών στους πολίτες για αγορές βιβλίων και την υπόδειξη εξωσχολικών λογοτεχνικών βιβλίων από τους εκπαιδευτικούς για μαθητικές εργασίες.

Ζητούν οδηγίες

Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται για το άνοιγμα των καταστημάτων από την 1η Ιουνίου, αλλά η Ενωση Βιβλιοπωλών ζητάει από τον Μπόρις Τζόνσον πιο ξεκάθαρες οδηγίες όσον αφορά το ποια βιβλιοπωλεία μπορούν να ανοίξουν και με ποιον τρόπο. Σε σχετική έρευνα, το 45% των Βρετανών βιβλιοπωλών εκτιμά ότι τα βιβλιοπωλεία πρέπει να είναι μεταξύ των πρώτων καταστημάτων που θα ανοίξουν, ενώ ένα 13% πιστεύει το αντίθετο. Ωστόσο, μόλις το 30% των βιβλιοπωλών θα ανοίξει πλήρως όταν αυτό επιτραπεί από την κυβέρνηση, ενώ το 65% θα λειτουργήσει μερικώς. Τα έσοδα έχουν περιοριστεί κατά 80% σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Ενα βιβλίο για τους ήρωες

O εκδοτικός οίκος Simon & Schuster ετοιμάζεται να τιμήσει τους ήρωες με τις άσπρες ποδιές εκδίδοντας το παιδικό βιβλίο «Health Heroes: The People Who Took Care of the World» της Εμιλι Σαράτ. Η ιδέα για το βιβλίο προήλθε από την υπεύθυνη του εκδοτικού τμήματος του οίκου, Αλι Ντούγκαλ, όταν είδε τη μικρή της κόρη να χειροκροτεί τους εργαζομένους του βρετανικού ΕΣΥ (NHS). To βιβλίο αφηγείται ιστορίες από γιατρούς, νοσηλευτές, χειρουργούς, διασώστες, γνωστούς και άγνωστους ήρωες της εποχής. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 6 Αυγούστου στα αγγλικά και απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και άνω. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του NHS.

Η ζωή μου με τον Κλοπ

Πώς μοιάζει να είσαι η σύζυγος του διάσημου προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ; Η Βρετανίδα κωμικός Λόρα Λεξ θα τα γράψει όλα στο βιβλίο της «Klopp Actually», ένα ημερολόγιο από τις φανταστικές ημέρες που πέρασε με τον καλύτερο προπονητή της «στρογγυλής θεάς». Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο Two Roads και προέκυψε από ένα thread της κωμικού στο Twitter για τον Κλοπ και το «παιδί» τους, τον… Klipp, που έγινε viral στο Διαδίκτυο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή