Ανιψιά εναντίον θείου Τραμπ

Ανιψιά εναντίον θείου Τραμπ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαλύψεις που δεν θα ευχαριστήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας στις 28 Ιουλίου. Η Μέρι Τραμπ, ανιψιά του προέδρου, θα κυκλοφορήσει το βιβλίο της «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man» («Πάρα πολύ αλλά ποτέ αρκετό: Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο»), που περιέχει μερικές διόλου κολακευτικές ιστορίες για τον θείο της. Η Μέρι Τραμπ έχει δηλώσει ότι υπήρξε η πηγή πίσω από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των N.Y. Times για τους φορολογικούς χειρισμούς του προέδρου. Ο Λευκός Οίκος έχει αρνηθεί να σχολιάσει το θέμα.

Η «Λάμψη» επανέρχεται

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες τρόμου, «Η λάμψη», που έγραψε ο δεξιοτέχνης του είδους Στίβεν Κινγκ, πρόκειται να κυκλοφορήσει και πάλι στα ελληνικά τον επόμενο μήνα. Το μυθιστόρημα εκδόθηκε στο παρελθόν (1992) από τον οίκο Λιβάνη, αλλά είχε εξαντληθεί. Η νέα έκδοση γίνεται σε καινούργια μετάφραση από τον Κλειδάριθμο και χρονικά συμπίπτει με την παρουσίαση από την πλατφόρμα HBO Max της σειράς τρόμου «Overlook», σε σκηνοθεσία Τζ. Τζ. Αμπραχαμς, που βασίζεται χαλαρά στο βιβλίο και διαδραματίζεται στο περίφημο ξενοδοχείο «Η θέα» προτού ο επιστάτης και η οικογένεια εγκατασταθούν εκεί.

Βιβλία στην αυλή του ΜΙΕΤ

Το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το καλοκαιρινό του μπαζάρ βιβλίων στη Θεσσαλονίκη, στην αυλή της Βίλας Καπαντζή (1-2/7, 5 μ.μ. – 9 μ.μ.). Στο παζάρι θα διατεθεί μεγάλο μέρος των εκδόσεων του ΜΙΕΤ και του ΕΛΙΑ με έκπτωση έως 70%. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν βιβλία από μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων και μεταφρασμένων μελετών και επίσης θα βρουν παλιά βιβλία λογοτεχνίας, ιστορίας και κοινωνικών επιστημών, σπάνια περιοδικά και θεατρικά προγράμματα παραστάσεων σε τιμές, που θα ξεκινούν από 1 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή