NEWSLETTER

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ξεπουλάει» πριν κυκλοφορήσει

Το διαφημισμένο «Βρίσκοντας την ελευθερία» (Finding Freedom), η βιογραφία του πολυσυζητημένου Βρετανικού βασιλικού ζεύγους –του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ–, έφτασε στο νούμερο ένα των πωλήσεων στην πλατφόρμα της Amazon. Αυτό έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία με βάση τις  παραγγελίες που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μολονότι το βιβλίο δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν από τις 11 Αυγούστου (στην Ελλάδα στις 12/8, από τις εκδ. Χάρτινη Πόλη), έχει αποκτήσει ήδη το κοινό του, το οποίο ανυπομονεί να διαβάσει τη συνέχεια  όσων γράφτηκαν εκτενώς στον αγγλικό Τύπο σχετικά με το περιεχόμενό του. Και οι δύο συγγραφείς, οι δημοσιογράφοι – βασιλικοί ανταποκριτές Ομιντ Σκόμπι και Κάρολιν Ντούραντ, γνωρίζουν εκ των έσω όσα συμβαίνουν στη βασιλική οικογένεια.

Με τη γλύκα του παραμυθιού

«Κρυφτό, κυνηγητό, αμπάριζα, σχοινάκι, τα μήλα, στρατιωτάκια ακούνητα αμίλητα, αγέλαστα και άλλα τόσα παιχνίδια που ο νους δεν μπορεί να θυμηθεί. Και μετά το βραδινό φαγητό, οι ιστορίες και τα παραμύθια, για να χωνέψουμε και να δούμε όμορφα όνειρα. Ωραία χρόνια. Και γνώση και ανεμελιά. Το παραμύθι με κέρδισε γιατί έχει μια αγνότητα και μια σκληράδα μαζί. Απηχεί μια πραγματικότητα που η μαγεία την κάνει πιο ελκυστική και πιο κατανοητή». Πειραιώτισσα γέννημα-θρέμμα, παιδί της γειτονιάς, του παιχνιδιού και της ξενοιασιάς, η Νάντια Λιαρέλλη, μεταφέρει τη γλύκα με την οποία μιλάει για τα παιδικά της χρόνια, στις ιστορίες της. Τελευταίος καρπός της το βιβλίο «Η κόκκινη κότα και ο Προκόπης ο τεμπέλης», δύο παραμύθια που με τον ρεαλισμό και την «ψυχή» τους θα συναρπάσουν τους μικρούς αναγνώστες.

Εφτασε στην 7η χιλιάδα

Συνεχίζει το ταξίδι του το βιβλίο του Γάλλου ιστορικού και ανθρωπολόγου Emmanuel Todd «Μετά την αυτοκρατορία», (σε μετάφραση Νικόλα Βουλέλη). Πρόκειται για μια πρωτότυπη ανάλυση για τους τρόπους που οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλουν την ισχύ τους πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά, ένα «εργαλείο» για να εξηγήσει κανείς το νέο παγκόσμιο σκηνικό αλλά και την αποσύνθεση του αμερικανικού συστήματος. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κριτική με πρόλογο του Αλέξη Παπαχελά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή