NEWSLETTER

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την Ντίσνεϊ στις εκδόσεις

Ο Αντι Μπερντ είναι από χθες ο νέος διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού εκδοτικού οίκου Pearsons. Ο Μπερντ αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες από την Ντίσνεϊ, στην οποία εργάστηκε για 14 χρόνια, και τον Οκτώβριο θα αντικαταστήσει τον Τζον Φάλον στον εξειδικευμένο εκδοτικό όμιλο που εκδίδει εκπαιδευτικά βιβλία και επίσης αξιολογεί εκπαιδευτικές μονάδες και εταιρείες. Ο Pearson έχει έδρα στο Λονδίνο αλλά λειτουργεί σε περισσότερες από 70 χώρες. Ο όμιλος βρίσκεται σε μια διαδικασία υιοθέτησης ενός ψηφιακού μοντέλου εργασίας και μάθησης. Το υψηλόβαθμο πρώην στέλεχος της Ντίσνεϊ ήταν μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Pearson από τον περασμένο Μάιο.

Η ιστορία της Αστον Μάρτιν

Οι περισσότεροι ίσως τον γνωρίζετε από τη δημοφιλή σειρά αυτοκινήτων «Top Gear» ή από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ ακόμη και αν δεν τον έχετε δει ποτέ. Ο λόγος για τον Μπεν Κόλινς, οδηγό αγώνων ταχύτητας και stunt του 007 για τις δύσκολες σκηνές με τα πολυτελή αγωνιστικά αυτοκίνητά του, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο ακριβώς γι’ αυτό. Το «Aston Martin: Made in Britain» από τις εκδόσεις Quercus διηγείται την ιστορία των θρυλικών αυτοκινήτων, πολλά από τα οποία εμφανίστηκαν στις περιπέτειες του Μποντ, μέσα από τη ματιά του Κόλινς, ο οποίος έχει οδηγήσει ουκ ολίγα. Από τον Οκτώβριο στα αγγλόφωνα βιβλιοπωλεία.

Ασίστ στο παιδικό βιβλίο

Είναι γνωστός για τα «μαγικά» που κάνει κάτω από τα καλάθια για τους Λέικερς αλλά ο Τζέιμς Λεμπρόν έχει και μιαν άλλη, πιο ευαίσθητη, πλευρά, όπως φαίνεται μέσα από το παιδικό βιβλίο του «I promise». Το βιβλίο, σε εικονογράφηση της Νίνα Μάτα, κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες και ήδη είναι πρώτο στα μπεστ σελερ των New York Times. Στο βιβλίο, ο Λεμπρόν ενθαρρύνει τους μικρούς φίλους του να διαβάζουν, να παίζουν, να αθλούνται, να ακολουθούν τους κανόνες και να είναι ο εαυτός τους. Ο σταρ του NBA έχει ιδρύσει και το ίδρυμα «I Promise», το οποίο στηρίζει παιδιά για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή