«Το φιλί του Θεού», της Ελενας Χατζηαλεξάνδρου

«Το φιλί του Θεού», της Ελενας Χατζηαλεξάνδρου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η ανακάλυψη του φαρμάκου για τη θεραπεία του καρκίνου να έχει ολέθριες συνέπειες για την ανθρωπότητα; Πότε η γνώση είναι δύναμη και πότε κατάρα; Μπορεί μια ελίτ να λειτουργεί εν λευκώ ως φύλακες της γνώσης χωρίς να λογοδοτεί στους πολίτες; Είναι ο κόσμος που ζούμε και η καθημερινότητά μας η μόνη ζωή που θα ζήσουμε ποτέ, η μόνη εν εξελίξει καθημερινότητα του σύμπαντος; Αυτά τα ερωτήματα δεν είχαν απασχολήσει ποτέ τον 32χρονο Αλεξ Βενιέρη, «χρυσό παιδί» του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, ως τη στιγμή που είδε τους φίλους και τους συνεργάτες του να πληρώνουν το τίμημα της απαγορευμένης γνώσης.

«Το φιλί του Θεού», το σκεύασμα που δημιούργησε ο πρωτοπόρος λαμπρός επιστήμονας, δίνει στους ανθρώπους τη δύναμη της αυτοθεραπείας, αλλά και πρόσβαση σε άλλες διαστάσεις ζωής. Φαίνεται όμως ότι η συνταρακτική ανακάλυψη του 32χρονου Ελληνα δεν είναι παρά ένα πολύ καλά κρυμμένο μυστικό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Από Μεσσίας της επιστήμης ο Αλεξ γίνεται παρίας και θήραμα επικίνδυνων πρακτόρων του Τομέα 45 της CIA. Την ίδια στιγμή, η διευθύντρια της αμερικανικης Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Ευρώπη, Ρένα Στασινός, ερευνώντας μια υπόθεση παράνομων αγοραπωλησιών ελληνικών διαβατηρίων, μπαίνει και αυτή στο στόχαστρο του Τομέα 45.

Και ένα παράλληλο κυνηγητό αρχίζει, στο οποίο εμπλέκονται η Ομάδα Ε, μαφιόζοι του πρώην Ανατολικού μπλοκ, μέλη της αμερικανικής οικονομικής ελίτ, το περιβάλλον του Προέδρου των ΗΠΑ, η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΥΠ και η αστυνομία, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει ποιος θα φτάσει πρώτος στην αλήθεια, τι θα είναι νίκη και τι λύτρωση για κάθε έναν από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Η περιπέτεια μυστηρίου της Ελενας Χατζηαλεξάνδρου, «Το φιλί του Θεού», διαδραματίζεται μεταξύ Αθήνας, Αγκυρας, Λονδίνου και Ηνωμένων Πολιτειών, με τους βασικούς ήρωες να επιδίδονται σε ένα ξέφρενο κυνηγητό όπου συχνά οι ρόλοι του θηρευτή και του θηράματος εναλλάσσονται, ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας, οι τεχνολογικές εξελίξεις, τα ηθικά διλήμματα μπλέκονται σε ένα συναρπαστικό γαϊτανάκι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή