Η νέα «φωνή» του Μάλκολμ Χ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «Αυτοβιογραφία του Μάλκολμ Χ», ένα από τα βιβλία – αναφορά του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών κατά τη δεκαετία 1950-1960 στις ΗΠΑ, πρόκειται να αποκτήσει «φωνή» για πρώτη φορά. Οπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία Audible, το ομώνυμο audio book θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 10 Σεπτεμβρίου με αφηγητή τον ηθοποιό Λόρενς Φίσμπερν, υποψήφιο για Οσκαρ και εξαιρετικά επιτυχημένο στον ρόλο του Νέλσον Μαντέλα στη μίνι τηλεοπτική σειρά docufiction «Μadiba», που παρακολουθεί τη ζωή του μεγάλου Αφρικανού πολιτικού και ακτιβιστή. «Αν έχω κάνει καλά τη δουλειά μου, ο ακροατής θα αισθανθεί ότι είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Αλεξ Χάλεϊ, και ο Μάλκολμ μιλάει απευθείας σε αυτόν», δήλωσε ο Φίσμπερν.  

«Ξεπουλάνε» τα χέλια

Κι όμως, ένα βιβλίο για την ερωτική ζωή των χελιών μπορεί να γίνει διεθνής εκδοτική επιτυχία! Ο 48χρονος Σουηδός δημοσιογράφος και συγγραφέας Πάτρικ Σβένσον ομολογεί ότι ήταν και για τον ίδιο έκπληξη το γεγονός ότι το βιβλίο του «The Gospel of the Eels», ένας συνδυασμός οικογενειακού memoir και φυσικής ιστορίας, δημιούργησε ένα μπεστ σέλερ μέσα σε μερικούς μήνες – στην αγγλική μετάφρασή του κυκλοφόρησε την άνοιξη. Το βιβλίο είναι σχετικώς υβριδικό στο είδος του, η ενδιαφέρουσα εξερεύνηση της σχέσης πατέρα – γιου μέσω του κοινού τους πάθους για το ψάρεμα των χελιών. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση εμπλουτίζεται από ένα πλήθος μυθολογικών, ιστορικών και επιστημονικών πληροφοριών για τη ζωή του χελιού, αυτού του τόσο μυστήριου και αινιγματικού ψαριού, όπως το ονομάζει ο συγγραφέας.

Αρκάς, 40 χρόνων

Με έναν συλλεκτικό κατάλογο που μπορεί επάξια να «γιορτάσει» 40 χρόνια δημιουργικής εργασίας του σκιτσογράφου και ζωγράφου Αρκά συμπληρώνεται η έκθεση «Με αντίδοτο το ευφυές χιούμορ», που παρουσιάζεται στο Ιδρυμα Π. και Μ. Κυδωνιέως της Ανδρου έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Τα έργα της έκθεσης, όπως και τα περιεχόμενα του καταλόγου, είναι διαμορφωμένα σε ενότητες, που εμφανώς παραπέμπουν σε διάφορα βιβλία και άλμπουμ του καλλιτέχνη –ορισμένα παλαιότερα, εξαντλημένα και άλλα νεώτερα–, αποτελώντας έναν φόρο τιμής σε έναν εναργή παρατηρητή της ελληνικής καθημερινότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή