Ομαλή κοινωνική επανένταξη

Ομαλή κοινωνική επανένταξη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά δύο χρόνια δουλειάς, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας (2ο ΣΔΕ Λάρισας), που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, ολοκλήρωσε έναν οδηγό που ανταποκρίνεται στη βασική ανάγκη των εκπαιδευομένων και αποφοίτων του σχολείου αλλά και όλων των αποφυλακισμένων για ομαλή κοινωνική επανένταξη. Ο οδηγός, έντυπος και ηλεκτρονικός, απαντάει σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με το νομικό πλαίσιο και τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου, κάρτας Ευρωπαίου πολίτη, επιδομάτων και συντάξεων, καθώς και τις δυνατότητες επαγγελματικής απασχόλησης ή δημιουργίας επιχειρήσεων. Θα διανεμηθεί στην Κοινωνική Υπηρεσία και στις πτέρυγες εγκλεισμού των κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας, ενώ ο ηλεκτρονικός οδηγός θα βρίσκεται στη διεύθυνση: meta.pbworks.com.

Η «Γηραιά Κυρία» και ο μύθος της

Αφιερωμένο στη «Γηραιά Κυρία» (La Vecchia Signora) του ιταλικού ποδοσφαίρου, τη Γιουβέντους, είναι το νέο βιβλίο «JUVE!» του Βρετανού αθλητικογράφου και συγγραφέα Χέρμπι Σάικς. Ο δημοσιογράφος, που μέχρι τώρα έχει ασχοληθεί με θέματα όπως η ποδηλασία και η ιστορία των αγώνων μοτοσικλέτας, στρέφει την προσοχή του στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα της Ιταλίας κάνοντας μια αναδρομή στο ένδοξο και μακρύ παρελθόν της αλλά και στη σημασία της για την πόλη της, το Τορίνο, και ολόκληρη χώρα. Είναι η Γιουβέντους το καμάρι της Ιταλίας ή ο μύθος της καλύπτει τη «σκοτεινή» πλευρά της χώρας, αναρωτιέται ο συγγραφέας. Δόξα, σκάνδαλα, μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου με επιρροή στην ιταλική κοινωνία, η διαδρομή που διήνυσε ο εμβληματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος μέσα στα χρόνια και η σύνδεσή του με την πανίσχυρη δυναστεία των Ανιέλι προσφέρει το υλικό για ένα βιβλίο που δεν απευθύνεται μόνο σε ποδοσφαιρόφιλους.

Η απονομή του Γκονκούρ

Παρότι τα βιβλιοπωλεία παραμένουν κλειστά, η Ακαδημία Γκονκούρ δήλωσε ότι θα απονείμει το φετινό βραβείο της στις 30 Νοεμβρίου, με την ελπίδα ότι τα βιβλιοπωλεία θα ανοίξουν σύντομα. Αυτό ανακοίνωσε η κριτική επιτροπή του σημαντικότερου γαλλικού λογοτεχνικού βραβείου, που επρόκειτο να δοθεί στις 10 Νοεμβρίου, αλλά η απονομή ανεβλήθη. Οπως ανέφερε η Ακαδημία σε δελτίο Τύπου, έπειτα από τηλεδιάσκεψη, «Ολοι θέλουμε κάθε αναγνώστης και αναγνώστρια να μπορεί να αγοράσει τα βιβλία του για τις διακοπές του τέλους του έτους».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή