«Κίτρινο σκοτάδι»: 16 διηγήματα της Αναστασίας Κάτσικα

«Κίτρινο σκοτάδι»: 16 διηγήματα της Αναστασίας Κάτσικα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

16 διηγήματα. 16 συνηθισμένες ιστορίες καθημερινών ανθρώπων. Απλές ιστορίες ανθρώπων που ζουν σ’ έναν κόσμο που στενεύει κάθε μέρα. Που παγιδεύονται από την επιθυμία, την αναζήτηση, το κυνήγι του έρωτα.

Το κίτρινο σκοτάδι όμως δυσκολεύει την αναπνοή τους γεμίζοντας τις αρτηρίες τους κι αναστατώνει τους χτύπους της καρδιάς τους. Προσπαθούν να ξεφύγουν και γαντζώνονται από τη ζωή των άλλων, τους μετατρέπουν σε είδωλα ή τους κομματιάζουν.

Ο έρωτας μπήγεται σαν μυτερό τακούνι στα σωθικά τους και μια γεύση από καμένο γάλα γεμίζει το στόμα τους. Ζουν ξανά και ξανά ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια που τους υπαγορεύουν την ερωτική τους συμπεριφορά.

Ανεβοκατεβαίνουν πάντα με το ίδιο ασανσέρ που μυρίζει σπέρμα, προσεγγίζουν το αντικείμενο του έρωτά τους μόνο πίσω από το φακό της φωτογραφικής μηχανής ή κρυμμένοι πίσω από την κουρτίνα.

Πιστεύουν στο παραμύθι και ζουν την ιστορία με το δικό τους τρόπο. Φαντάζονται ή ζουν κομμάτια από τον έρωτά τους, έναν έρωτα που χάνεται στο κίτρινο σκοτάδι αφήνοντας υγρά αποτυπώματα στο σώμα και την ψυχή τους.

Συνηθισμένες ιστορίες. Απλές ιστορίες. Παράξενοι έρωτες.

Συνηθισμένοι έρωτες. Παράξενες ιστορίες.

Συνηθισμένες ιστορίες. Απλές ιστορίες για παράξενους έρωτες. 

«Κίτρινο σκοτάδι»: 16 διηγήματα της Αναστασίας Κάτσικα-1
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΝΥΠΝΙΟ

Η Αναστασία Κάτσικα γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι δασκάλα και διδάσκει σε δημόσιο σχολείο στα Βριλήσσια. Παρακολουθεί μαθήματα δημιουργικής γραφής και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά καθώς και σε συλλογικούς τόμους.  Διηγήματά της έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Αγαπάει το διάβασμα, το θέατρο κι ιδιαίτερα τον κόσμο του κινηματογράφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή