Η πολυεπίπεδη προσωπικότητα του Μάρκες

Η πολυεπίπεδη προσωπικότητα του Μάρκες

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΟΣΗ. Στην ωραία σειρά των βιογραφιών προσωπικοτήτων που εκδίδει επιμελώς η «Μικρή Αρκτος», έρχεται να προστεθεί ένας νέος τίτλος. Η βιογραφία του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες από τον Τζέραλντ Μάρτιν (μετάφραση Αδωνις Σάμψων, επιμέλεια Γιώτα Καραγιάννη). Το βιβλίο δεν είναι απλώς η εξιστόρηση μιας ζωής, αλλά η πορεία για την κατανόηση της απήχησης αυτού του χαρισματικού συγγραφέα καθώς και μια ακτινογραφία της Λατινικής Αμερικής. Το υλικό του συγγραφέα συνθέτουν 300 και πλέον συνεντεύξεις από σημαίνοντα πρόσωπα. Ανάμεσά τους, ο Φιντέλ Κάστρο, ο Φελίπε Γκονζάλες, ο Κάρλος Φουέντες, ο Μάριο Βάργκας Γιόσα, μέλη της μεγάλης οικογένειας του Μάρκες και βέβαια ο ίδιος ο «Γκάμπο» αυτοπροσώπως.

Συγγραφέας μεγάλων και κλασικών πλέον έργων, όπως «Εκατό χρόνια μοναξιάς» και «Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας», ο 87χρονος Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες είναι μια πολυεπίπεδη προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας, την οποία αναδεικνύει με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία ο Τζέραλντ Μάρτιν. Η βιογραφία αυτή πρωτοκυκλοφόρησε στην αγγλική γλώσσα το 2009.

​​Τζέραλντ Μάρτιν «Η βιογραφία του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες». Μετάφραση Αδωνις Σάμψων, επιμέλεια Γιώτα Καραγιάννη. Εκδοση «Μικρή Αρκτος», σελ. 752, τιμή 32 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή