Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με εκπροσώπους του εκδοτικού χώρου για την ενιαία τιμή βιβλίου

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με εκπροσώπους του εκδοτικού χώρου για την ενιαία τιμή βιβλίου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Υπέρ της διατήρησης της Ενιαίας Τιμής του Βιβλίου, τοποθετήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε σημερινή σύσκεψη με εκπροσώπους του εκδοτικού και λογοτεχνικού χώρου. «Ο θεσμός της Ενιαίας Τιμής του Βιβλίου λειτουργεί θετικά και θα υποστηρίξουμε τη διατήρησή του», επιβεβαίωσε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι γενικά είναι «υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς εκεί όπου αυτή μπορεί να προσφέρει στον καταναλωτή, δηλαδή στον πολίτη. Όμως, το βιβλίο δεν είναι σε διατίμηση. Ούτε η εκδοτική αγορά είναι κλειστή. Πιστεύω ότι ο θεσμός της Ενιαίας Τιμής λειτουργεί θετικά και η κατάργησή του δεν θα λύσει προβλήματα. Αντίθετα θα δημιουργήσει νέα».

Όπως ότι «η κατάργηση της Ενιαίας Τιμής του Βιβλίου δε θα επηρεάσει καταστροφικά μόνο την αγορά του βιβλίου. Θα επηρεάσει σοβαρά τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας», είπε ο ίδιος στη συνάντησή του με τους Αθανάσιο Ψυχογιό, (Πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικού Βιβλίου), Ιωάννη Κωνστανταρόπουλο και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, Γιώργο Νίκα ( Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου) Φαίδωνα Κυδωνιάτη (Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών), Δημήτρη Καλοκύρη (Εταιρία Συγγραφέων), τον διευθυντή Γραμμάτων του ΥΠΠΟΑ, Αθανάσιο Μαράντο και παράγοντες του υπουργείου.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε επίσης το ενδεχόμενο να μετατεθεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο αντί του Μαϊου, η ημερομηνία διεξαγωγής της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ώστε να μην συμπέσει με την περίοδο των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών και αποδυναμωθεί η προβολή της.

Αναφερόμενος τέλος στο θέμα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επισήμανε ότι η απόφαση να καταργηθεί ήταν ειλημμένη, «αλλά δε θα μπορούσε η χώρα να μην έχει ένα σοβαρό, δημόσιο φορέα για το βιβλίο» και πως η ένταξη των αρμοδιοτήτων του ΕΚΕΒΙ στο αναμορφούμενο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού (όπως μετονομάζεται το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού) ''προχωρεί εντατικά.''

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή