Οι τρόποι και τα κριτήρια της ανάγνωσης

Οι τρόποι και τα κριτήρια της ανάγνωσης

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ. Μια πλατφόρμα κατάθεσης ιδεών και πολλαπλών προσεγγίσεων για την πρόσληψη, την επιρροή και τη λειτουργία της «παραλογοτεχνίας» οργάνωσε το περιοδικό «Το Δέντρο», στο νέο, διπλό τεύχος (αρ. 195-196) που μόλις κυκλοφόρησε. Με ένα εξαιρετικό editorial, «Το Δέντρο» (που επιμελούνται με συνέπεια ο Τάσος Γουδέλης και ο Κώστας Μαυρουδής) ορίζει το θέμα για «τον μεγάλο περιφερειακό κόσμο απέναντι σ’ αυτόν του λογοτεχνικού έργου και του έγκυρου αισθητηρίου» και εστιάζει την προσοχή στο «ηθογραφικό κομμάτι της παραλογοτεχνίας ως μιας καλόπιστης παρωδίας που κυκλοφορεί νόμιμα και συχνά πειστικά». Κείμενα προσέφεραν οι Δημ. Ραυτόπουλος, Γ. Δάλλας, Ρέα Γαλανάκη, Γ. Γιατρομανωλάκης, Ν. Δήμου, Μαίρη Μικέ, Βαγ. Χατζηβασιλείου, Μ. Στεφανίδης, Γ. Αριστηνός, Στ. Αποστολίδης, Π. Παμπούδη, Π. Μαρτινίδης, Βεν. Αποστολίδου, Ερ. Μπελιές, Μ. Φραγκόπουλος, Νίκης Χατζηδημητρίου κ.ά.

«Οι (παρα)λογοτεχνικές εκδηλώσεις», αναφέρει «Το Δέντρο», «κάποτε είναι τόσο κραυγαλέες που δεν χρειάζεται καμία δικαιολογία ή επίκριση. Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν το φαινόμενο αποδιαρθρώνει εντελώς τα κριτήρια. Η ισοπέδωση ή το έλλειμμά τους είναι ένα σταθερό σημείο για να ξεκινήσει η συζήτηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή