ΒΙΒΛΙΟ

Μήνυμα συμπαράστασης Μιχελάκη προς την ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου που αρνήθηκε το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα

minyma-symparastasis-michelaki-pros-tin-idioktitria-vivliopoleioy-poy-arnithike-to-vivlio-toy-d-koyfontina-2011576

Τη συμπαράστασή του προς την ιδιοκτήτρια κεντρικού βιβλιοπωλείου που αρνήθηκε να διαθέσει το βιβλίο του Δημήτρη Κουφουντίνα, εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης. Όπως σημειώνει σε κείμενο που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα και εξέδωσε ως ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών, «δικαίωμα στην ελευθερία, χωρίς δικαίωμα στη ζωή, δεν μπορεί να υπάρξει».Ο κ. Μιχελάκης επισημαίνει συγκεκριμένα: «Το απλό μήνυμα στη βιτρίνα ενός βιβλιοπωλείου με αφορμή τις συγγραφικές ανησυχίες του αρχιδολοφόνου της 17Ν είπε πολλά για την καταχρηστική ιδιοποίηση της έννοιας της ελευθερίας έκφρασης και λόγου.
 »Για την επιλεκτική ευαισθησία συγκεκριμένων κύκλων υπέρ των δικαιωμάτων στυγνών και αδίστακτων εγκληματιών, αλλ' όχι και των θυμάτων τους. Για την αδίσταχτη καπηλεία από αυτούς της ίδιας της έννοιας της δημοκρατίας. Για την απαράδεκτη προσβολή της μνήμης των αθώων θυμάτων της τρομοκρατίας. Για τη στυγνή εμπορική εκμετάλλευση του αβάστακτου πόνου των οικογενειών τους. Για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά όλων αυτών, που συμπονούν τους εγκληματίες, αλλά αδιαφορούν πλήρως για τα θύματα και την οδύνη των οικείων τους. Για την αχαρακτήριστη στάση μερίδας πολιτικών, που δεν διστάζουν να κλείσουν το μάτι ακόμα και στη βία και τα άκρα. Για την αδιαμφισβήτητη ευθύνη κάθε ενός από μας, όταν αγοράζει αιματοβαμμένα σκουπίδια από "απλή περιέργεια". Για την προκλητική, αλλά και γνωστή εδώ και χρόνια συμπεριφορά κάποιων ψευτοπροοδευτικών, που εκτοξεύουν απειλές σε όποιον τολμά να διαφωνήσει μαζί τους.
 »Η Αρετή Γεωργιλή, που "τόλμησε" να αναρτήσει στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου της το παραπάνω μήνυμα, είναι ο πιο πρόσφατος στόχος των ύβρεων και των απειλών τους. Όμως όσο παρεισφρύουν τα άκρα και οι ακρότητες διαβρώνοντας την ελληνική κοινωνία, δεν θα είναι ο τελευταίος».