Ο ιδιωτικός βίος του Ζίγκμουντ Φρόιντ

Ο ιδιωτικός βίος του Ζίγκμουντ Φρόιντ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιστορικό φόντο, στη Βιέννη του 19ου αιώνα, κινούνται οι δύο γυναίκες συγγραφείς αυτής της ενδιαφέρουσας μυθιστορηματικής βιογραφίας. Η Κάρεν Μακ και η Τζένιφερ Κάουφμαν διάλεξαν για θέμα του βιβλίου τους τον ιδιωτικό βίο ενός ανθρώπου που μελέτησε τον ιδιωτικό βίο και τις ιδιωτικές σκέψεις όλων μας: του Ζίγκμουντ Φρόιντ. Στο βιβλίο που έγραψαν με τίτλο «Η ερωμένη του Φρόιντ» (μετάφραση Κρίστυ Κουνινιώτη, εκδ. Ψυχογιός) έχουν για κεντρική ηρωίδα τη Μίνα Μπέρναϊς, που δεν είναι άλλη από την κουνιάδα του Φρόιντ, η οποία στάθηκε η μούσα του ιδρυτή της ψυχανάλυσης και η γυναίκα που ενδιαφερόταν για τα δικά του ενδιαφέροντα όσο και για τις διαδρομές της ανθρώπινης ψυχής και τις αναζητήσεις του ερωτισμού.

Ενα βιβλίο που συνδυάζει πολλά στοιχεία: είναι καλογραμμένο, αντλεί στοιχεία από τη ζωή του Φρόιντ και της εποχής του, ξέρει τι σημαίνει γοητευτικό ανάγνωσμα και σαφώς απευθύνεται στο γυναικείο κοινό και στις όποιες φαντασιώσεις τους. Και ίσως η καθεμιά από τις αναγνώστριες να ανακαλύψει ότι κάποια στιγμή ένιωσε όπως η Μίνα. Και, φυσικά, να φανταστούν τη Βιέννη του 19ου αιώνα, αν τους αρέσει να ταξιδεύουν, αφού οι συγγραφείς πέρασαν τρία χρόνια έρευνας για να αποτυπώσουν την εποχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή