Ενιαία τιμή μόνο για τα λογοτεχνικά βιβλία

Ενιαία τιμή μόνο για τα λογοτεχνικά βιβλία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρύθμιση που είχε γίνει ήδη γνωστή αποφασίστηκε και οριστικοποιήθηκε σε ό,τι αφορά την ενιαία τιμή για τα βιβλία. Δηλαδή, η διατήρησή της μόνο για τα λογοτεχνικά βιβλία και μόνο για την πρώτη τους έκδοση. Για όλα τα υπόλοιπα βιβλία η τιμή απελευθερώνεται από τη στιγμή που θα εκδοθούν και εναπόκειται στον βιβλιοπώλη (λαμβάνοντας υπόψη και το ποσοστό έκπτωσης που του κάνει ο εκδότης) να ορίσει την τιμή πώλησης του κάθε βιβλίου. Προσδοκώντας, φυσικά, στην προσέλκυση περισσότερων αγοραστών – αναγνωστών.

Οι εκδότες και οι συγγραφείς με μεγάλη πλειοψηφία είχαν εκφράσει την αντίρρησή τους σ’ αυτήν την πρόταση, από τη στιγμή που έγινε γνωστή. Στην προχθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσαν στο θέατρο «Ακροπόλ» οι εκδότες επισήμαναν ότι αν ισχύσει η ρύθμιση (αυτή που συμφωνήθηκε τελικά στη διαπραγμάτευση) θα σημαίνει «κονιορτοποίηση της ενιαίας τιμής».Δηλώνουν δε την ανησυχία τους ότι με αυτή τη ρύθμιση θα πληγούν ανεπανόρθωτα τα μικρά βιβλιοπωλεία, που δεν θα έχουν τη δυνατότητα για μεγάλες εκπτώσεις, αφού δεν κάνουν, έτσι κι αλλιώς, μεγάλες παραγγελίες και επισημαίνουν ότι θα υποβαθμιστούν ο ρόλος και η παρουσία του ποιοτικού βιβλίου στις μεγάλες αλυσίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή