ΒΙΒΛΙΟ

Καρίλ Φερί, «Μαπούτσε»

karil-feri-mapoytse-2016153

Ο συγγραφέας του «Μαπούτσε» (μετάφραση Αργυρώ Μακάρωφ, εκδόσεις Αγρα) συνομιλεί με τον Ανταίο Χρυσοστομίδη, το βράδυ της Πέμπτης, 10 Απριλίου, στις 8.30μμ, στον «Ιανό», Σταδίου 24.

Κάθε μήνα, κάποιος γνωστός ξένος συγγραφέας, με έργο μεταφρασμένο στα ελληνικά, συνομιλεί με τον Ανταίο Χρυσοστομίδη για τη ζωή του, το έργο του, τη λογοτεχνία, αλλά και θέματα που άπτονται της επικαιρότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της σειράς προσκλήσεων σε συγγραφείς, έρχεται και ο Καρίλ Φερί γ
ια να μιλήσει για το βιβλίο του «Μαπούτσε», ένα σύνθετο, πολιτικό και κοινωνικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Αργεντινή.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Καρίλ Φερί γεννήθηκε στην Καέν το 1967 και είναι συγγραφέας, ταξιδευτής και σεναριογράφος. Αναγνωρίστηκε ως ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του γαλλικού αστυνομικού και νουάρ μυθιστορήματος με τα βιβλία του "Haka" και "Utu", με θέμα τους Μαορί (βραβείο Sang d'Encre 2005, βραβείο Michel Lebrun 2005 και βραβείο αστυνομικού μυθιστορήματος SNCF du Polar 2005). Η επιτυχία του κορυφώθηκε με το "Ζουλού" (2008), που απέσπασε ιδιαίτερα σημαντικά βραβεία (Μεγάλο Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας 2008, Μεγάλο Βραβείο Αναγνωστριών του περιοδικού ELLE 2008, βραβείο μυθιστορήματος νουάρ του διεθνούς φεστιβάλ Quais du Polar 2009, βραβείο μυθιστορήματος νουάρ του σάιτ Bibliobs του περιοδικού Nouvel Observateur 2009, μεγάλο βραβείο γαλλικού μυθιστορήματος νουάρ του διεθνούς φεστιβάλ του Μπον 2009, Βραβείο Κριτικών για μυθιστόρημα μυστηρίου 2009 και βραβείο Jean Amila Meckert 2009).