Νέες Εκδόσεις

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΖΟΖΕ ΣΑΡΑΜΑΓΚΟΥ

Η ιστορία της άγνωστης νήσου

μετ. Αθηνά Ψυλλιά

εκδ. Καστανιώτη

Ενας άνθρωπος ζητάει ένα καράβι για να βρει την «άγνωστη νήσο». Ποια όμως είναι η άγνωστη νήσος; Ενας δικτάτορας πέφτει από την καρέκλα του. Ενας οδηγός προσπαθεί να βρει βενζίνη σε περίοδο κρίσης. Ενας βασιλιάς προσπαθεί να αποκλείσει τον θάνατο από την  επικράτειά του. Kάποια αντικείμενα επαναστατούν στην ανατριχιαστικά γραφειοκρατική κοινότητα των ανθρώπων. Ενας κένταυρος νοσταλγεί το μυθικό παρελθόν του. Kι ένα εφηβικό άχτι εκδικείται τους ενήλικες για τον καταπιεστικό έλεγχό τους. Eπτά ιστορίες όπου το  πραγματικό εισβάλλει στο φανταστικό και το αντίστροφο.

ΑΒΡΑΑΜ Β. ΓΕΟΣΟΥΑ

Ρετροσπεκτίβα

μετ. Μάγκυ Κοέν

εκδ. Πόλις, σελ. 570

Στη δύση της ζωής του, ένας καταξιωμένος Ισραηλινός σκηνοθέτης φτάνει στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα μαζί με τη γερασμένη ηθοποιό και πρώην μούσα του για να παραστεί σε ένα αφιέρωμα στο έργο του. Για έναν ανεξήγητο λόγο έχουν επιλεγεί για αυτήν τη ρετροσπεκτίβα μόνον οι πρώτες ταινίες που γύρισε με τον πρώην σεναριογράφο του με τον οποίο είναι μαλωμένοι εδώ και τριάντα χρόνια. Πάνω από το κρεβάτι του θα βρει τον αινιγματικό πίνακα «Ρωμαϊκή ευσπλαχνία», η παράσταση του οποίου προκάλεσε την οριστική ρήξη τους.

ΧΟΥΑΝ ΜΑΡΣΕ

Τα τελευταία απογεύματα με την Τερέζα

μετ.: Μαρία Παλαιολόγου

εκδ. Πατάκη, σελ. 544

Ομορφος αλήτης της Βαρκελώνης, ο Μανόλο Ρέγιες περνάει τις μέρες του κλέβοντας μηχανάκια και αλλάζοντας κορίτσια. Ενα βράδυ γλιστράει στους κήπους μιας υπέροχης βίλας με μόνο σκοπό να κατακτήσει μια ωραία και πλούσια κοπέλα. Ομως στο παιχνίδι της αγάπης πιάνεται στα δίχτυα καμιά φορά και ο ψαράς.  Μυθιστόρημα – σταθμός της σύγχρονης ισπανικής λογοτεχνίας, το έργο καθιέρωσε διεθνώς τον συγγραφέα του σε μια ιστορία θυελλώδους αγάπης στη Βαρκελώνη της δεκαετίας του ’60.

KRISTINA OHLSSON

Ματωμένη μαργαρίτα

μετ.: Γιώργος Μπαρουξής

εκδ. Μεταίχμιο, σελ. 464

Πριν από δεκαπέντε χρόνια, καθώς μαζεύει λουλούδια την παραμονή της Γιορτής του Μεσοκαλόκαιρου μια έφηβη πέφτει θύμα βιασμού. Στις σημερινές μέρες ένας άντρας πέφτει θύμα τροχαίου και τον εγκαταλείπουν στο οδόστρωμα. Κανείς δεν τον αναζητά. Ταυτόχρονα ένας  παπάς και η γυναίκα του βρίσκονται νεκροί – προφανώς από αυτοκτονία. Η Φριεντρίκα Μπέργιμαν, μαζί με την ομάδα του Aλεξ Ρεχτ  αναλαμβάνουν τις ασύνδετες μεταξύ τους υποθέσεις για να οδηγηθούν σε ένα μυστικό  δίκτυο δουλεμπορίου  που φτάνει  ώς την Μπανγκόκ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΟΥΚΙΑ ΜΑΝΩΚΑ

Η ζωή συνεχίζεται

εκδ. Κέδρος, σελ. 484

Ενα ταξίδι από τον μικρασιατικό Πόντο μέχρι τη σύγχρονη Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με άξονα τα μέλη μιας ελληνικής οικογένειας. Η ζωή των ηρώων επηρεάστηκε από  τα ιστορικά και πολιτικά  γεγονότα  τα οποία συγκλονίζουν την Ελλάδα κατά  τις διάφορες χρονικές περιόδους, αλλά και από πρόσωπα που η μοίρα τα σπρώχνει αναπάντεχα στον δρόμο τους. Οι γαλήνιες  και ευτυχισμένες περίοδοι εναλλάσσονται με την καταστροφή και την απόγνωση και οι ανέσεις με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τη στέρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή