Βιβλία τσέπης με αισθητική σε εποχές κρίσης

Βιβλία τσέπης με αισθητική σε εποχές κρίσης

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι η μόνιμη «γκρίνια» των βιβλιόφιλων: το βιβλίο στην Ελλάδα είναι ακόμα ακριβό. Οι εκδότες υπερασπίζονται τις δικές τους δυσκολίες αν και στα χρόνια της κρίσης έριξαν αρκετά τις τιμές.

Αυτή τη φορά, ένας εκδοτικός οίκος, το «Μεταίχμιο», έκανε κάτι πιο οργανωμένο: εγκαινίασε τη σειρά pocket, με την ίδια λογική και την ίδια αισθητική που κυκλοφορεί σ’ όλο τον κόσμο. Δηλαδή εκδόσεις που κυκλοφορούν και στην ακριβή σειρά, με πιο φτηνό χαρτί, αλλά χωρίς έκπτωση στην αισθητική και το περιεχόμενο. Και σε τιμή που κυμαίνεται από 5,50 έως 6,65 ευρώ! Κι όταν μιλάμε για βιβλία που ήδη έχουν αγαπηθεί από το κοινό και την κριτική, τότε το κίνητρο για τις συναντήσεις με νέους αναγνώστες είναι υψηλό! Ετσι λοιπόν, στα δέκα πρώτα είναι βιβλία του Τζο Νέσμπο, του Ιαν Ράνκιν, του Αρν Ντάαλ, της Τζίλιαν Φλιν, των Φ. Κ. Καστ και Κριστίν Καστ, της Πατρίτσια Χάισμιθ, του Πέδρο Χουάν Γκουτιέρεθ και δύο ελληνικά που ήδη έχουν αγαπηθεί πολύ από το κοινό όταν πρωτοκυκλοφόρησαν: «Η καρδιά του κτήνους» του Πέτρου Τατσόπουλου και το «Για μια χούφτα βινύλια» της Χίλντας Παπαδημητρίου.

Οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» και ο Νώντας Παπαγεωργίου θα καταφέρουν να κάμψουν τις αντιστάσεις του ελληνικού αναγνωστικού κοινού; Δεδομένου ότι αρκετές προσπάθειες μικρών και φτηνών βιβλίων (πάντα με σημαντικούς τίτλους) στο παρελθόν δεν έκαναν μεγάλη διαδρομή. Ο Νώντας Παπαγεωργίου περιέγραφε στον ωραίο κήπο των εκδόσεων στην οδό Ιπποκράτους, ότι σχεδίαζαν καιρό αυτή τη σειρά. «Πριν από την επαίσχυντη κατάργηση της ενιαίας τιμής, η δυσκολία του κόσμου να πληρώσει ακριβά για ένα βιβλίο ήταν αδιαμφισβήτητη. Εμείς, αντί για ένα ακόμη μπαζάρ, δημιουργήσαμε μια νέα σειρά». Και υπόσχεται ότι από το φθινόπωρο θα ακολουθήσουν κι άλλοι, πολλοί τίτλοι. Εξίσου αγαπημένοι. Καλοτάξιδα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή