Στο στόχαστρο της Ενωσης Εκδοτών της Γερμανίας η Amazon

Στο στόχαστρο της Ενωσης Εκδοτών της Γερμανίας η Amazon

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γερμανικός εκδοτικός οίκος εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στον κολοσσό του διαδικτύου ονόματι Amazon και απευθυνόμενος στην Γερμανική Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατηγόρησε την Amazon ότι προέβη σε εκβιασμούς με στόχο να πετύχει εκπτώσεις από τους εκδότες. Ο αμερικανικός κολοσσός καθυστερούσε την διάθεση των βιβλίων από την Σουηδία και τον εκδοτικό οίκο Bonnier, ο οποίος έχει 16 εκδότες στην Γερμανία, επισημαίνει η Ένωση Εκδοτών και Βιβλιοπώλων της Γερμανίας, η οποία αντιπροσωοωπεύει 6.500 εκδοτικές εταιρείες και βιβλιοπωλεία.

Επίσης, υποστήριξε πως ο στόχος της Amazon ήταν να επιτύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές, εξαιτίας της αύξησης κατά 50% στις τιμές των e-book που επέβαλε η ίδια η Ένωση. Ο εκδοτικός οίκος Bonnier, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει την αντιπαράθεσή του με την Amazon ούτε παραθέτει περαιτέρω πληροφορίες. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης, Αλεξάντερ Σκίπις, η δράση της Amazon δεν έχει μόνο επιπτώσεις στους άμεσα επηρεασμένους εκδότες, “αλλά αντιπροσωπεύει τον κίνδυνο για όσους διανέμουν ηλεκτρονικά βιβλία στην Γερμανία”.  Τέλος, η Ενωση καλεί την Γερμανική Επιτροπή Ανταγωνισμού να αποφασίσει το αν θαερευνήσει τις κατηγορίες.

Η ρήξη ανάμεσα στην Γερμανία και την Amazon έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς τον τελευταίο χρόνο ακόμα και η συμπεριφορά της εταιρείας στους υπαλλήλους, απασχόλησε τη δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας, η οποία προέβαλε ένα επικριτικό ντοκιμαντέρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή